otvoreno pitanje

eTV - Do sada se o ovome samo šaputalo u vezi Batinića... 'To je prizemno!'

Milorad Batinić gostovao je danas u eTV studiju, uoči potpisivanja peticije koja u Ivancu počinje ovaj tjedan. Otvorili smo, međutim, i nekoliko provokativnih političkih tema...
Objavljeno: 21.02.2022. 15:23

Zadnja izmjena: 21.02.2022. 17:41

Foto: Arhiva

Milorad Batinić u eTV studiju vrlo otvoreno je odgovorio na čitav niz provokativnih političkih pitanja.

O jednoj stvari dosada se samo šaputalo, a mi smo ivanečkog gradonačenika odlučili pitati javno.

  • Batiniću smo postavili 7 ključnih pitanja. Nije želio jedino o Isteru: 'Niti je legitiman niti legalan', više ovdje.

'To su prizemni komentari'

- Kažu da niste postali predsjednik HNS-a zbog toga što su HNS-ovi načelnici i gradonačelnici za vas odradili kampanju, a onda vi niste željeli doći ni na dan općine. Kako to komentirate?

Batinić je odgovorio:

- To su pomalo prizemni komentari. Kad se radi kampanja, radi se za sve. Za listu. Da li sam nekome došao ili ne, mislim da je to bila stvar dogovora između vas. Dolazio sam kada sam mogao ili se ispričao ako nisam mogao. Ne treba zaboraviti da sam bio saborski zastupnik, predsjednik kluba, a jednako tako i gradonačelnik - rekao je Batinić.

O koaliciji s HDZ-om

S ove vremenske distance komentirao je i ulazak HNS-a u koaliciju s HDZ-om 2017.

- Hrvatska je kao država bila blokirana skoro godinu dana. Turistička sezona je bila upitna, granice sa Slovenijom praktički zatvorene, europski fondovi nula kuna realizacije. Tada je bilo pitanje što ti je bitnije, stranka ili država? Svakome od nas u politici država je broj jedan, zatim lokalna sredina, a treća je stranka. Bili smo svjesni rizika, ali smo odradili dobar posao. U korist države, na štetu stranke.

O koaliciji s Reformistima

Pitanje suradnje s Reformistima, kaže, pokrenuo je godinu dana prije lokalnih izbora jer, kako kaže, to nije pitanje "samo jednog čovjeka, nego političkog centra". Razmišljao je da gube jedni i drugi.

- Iako su tadašnji kolege iz HNS-a bili rezolutno protiv toga, sada vidim da razgovaraju o tome, što je u svakom slučaju dobro.

 Da je postao predsjednik HNS-a, zaključuje, mnogo bi toga promijenio.

Mijenja li često mišljenja?

Mijenja li često mišljenja, s obzirom na Čačića, pa na koaliciju s HDZ-om, pitali smo Batinića?

- Nisam samo ja glasovao za isključenje g. Čačić. Naprosto, način kako je on htio da stranka funkcionira naprosto nije bio prihvatljiv. Osobno nisam nikada govorio o "Titanik vladi", ali ima simbolike u tome. A česte promjene? Pa rekao sam: država je na prvom mjestu. I dan danas. Zatim lokalna sredina i tada tek dolazi politička stranka - zaključio je Batinić.

Cijelu emisiju s Miloradom Batinićem pogledajte ovdje:

 

Komentari