komentar

Bosilj o osvojenom priznanju: 'Novi investitori i nova uprava koja brine i na usluzi je'

Objavljeno: 22.10.2021. 08:49

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 09:01

Povodom priznanja natječaja Jutarnjeg lista, prema kojem je Grad Varaždin najbolji veliki grad u Hrvatskoj po kvaliteti za život, na svojem Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako stoji u njegovoj objavi, nagradu smatra još jednom potvrdom toga da je Varaždin „mali Beč“, kako ga nazivaju, a u prilog tomu govori i činjenica da se Beč također već nekoliko godina proglašava najboljim europskim gradom za život.

Sljedećim riječima gradonačelnik je dao vlastiti osvrt i na aktualnu situaciju:

- Puna zaposlenost, novi investitori koji svakodnevno dolaze, nova uprava grada koja brine o svim generacijama i na usluzi je svojim građanima – to je Varaždin, najbolji hrvatski grad za život.

'Čehoku presudili izbori'

Nešto ranije u četvrtak, o situaciji u Gradu Varaždinu u Hrvatskom saboru je govorila i Barbara Antolić Vupora. Tom prilikom je rekla kako je Varaždin, dolaskom nove vlasti – "transformiran iz grada slučaja u grad primjer".

- Nova vlast uvodi participativan i transparentan proračun, priprema se etički kodeks, no kosturi koje je ostavila bivša vlast i dalje ispadaju iz ormara. Izbori su presudili korupciji i bivšem gradonačelniku Čehoku, no on i danas vlada opozicijom - rekla je Vupora.

Župan Anđelko Stričak, podsjetimo, na istoj nagradi nije čestitao aktualnom, nego bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku.

Komentari