Čačić dao podršku Milanoviću, ruku spreman pružiti i Karamarku: "Novi izbori su najlošija opcija"

Objavljeno: 16.11.2015. 16:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Klub zastupnika nacionalnih manjina, njih svih osam odlučilo je načelno podržati koaliciju Hrvatska raste, a podršku istoj koaliciji dat će i Narodna stranka - Reformisti.

Kako javljaju nacionalni mediji, manjince će konačne potpise za mandatara dati do kraja tjedna nakon što pojedini zastupnici nacionalnih manjina usuglase sva stajališta s udrugama koje ih podržavaju.

No, svih osam načelno podupire koaliciju Hrvatska raste. Podršku toj kolaciji daju i Reformisti koji su na parlamentarnim izborima osvojili jedan mandat.

- Narodna stranka - Reformisti odlučila je samostalno izaći na izbore, uz jasnu poruku da smo spremni na koaliranje nakon izbora. Kao stranka centra/lijevog centra, prirodno smo bliži lijevoj političkoj opciji. Stoga ćemo prvo dati podršku koaliciji Hrvatska raste da oformi Vladu, pod uvjetom da će podržati reforme i provoditi projekte za koje se zalažemo - ističe u svojem priopćenju medijima Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti.

Čačić je dodao da su u slučaju ako do dogovora ne dođe, Reformisti spremni pružiti priliku i drugoj političkoj opciji.

- Smatramo da su novi izbori najlošija opcija, s obzirom na teško gospodarsko stanje u kojem se nalazi Hrvatska i činjenicu da smo trebali početi raditi još jučer, jer vremena za rješavanje nagomilanih problema nemamo - ističe Čačić.

No, bez obzira na podršku Reformista i manjinaca, koalicija Milanović nema dovoljnu potporu u Saboru da sastavi vladu. Čeka se MOST koji je na izborima osvojio 18 mandata.

- Vjerujemo kako su i u MOST-u svjesni situacije te očekujemo da će razumjeti važnost trenutka i donijeti odluke koje će omogućiti što skorije formiranje Vlade - zaključuje Čačić.

Komentari