problemi sa sufinanciranjem

Čačić: "Nadam se da ovo što radimo u Varaždinu Čehok neće pripisati svojim projektima"

Objavljeno: 16.06.2018. 11:18

Zadnja izmjena: 16.06.2018. 12:44

Foto: Arhiva

Varaždinski župan Radimir Čačić na svečanoj sjednici općinskog vijeća u Vidovcu istaknuo je zadovoljstvo suradnjom s gradonačelnicima i načelnicima, kazavši da svi žele maksimalno dati za svoj kraj.

Jedino gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka spomenuo je u kontekstu: „Nadam se da ovo što radimo u Varaždinu Čehok neće pripisati njegovim projektima, jer ih nije ni vidio. Ali ništa strašno, nek' se radi, nek' se napravi“, rekao je Čačić, ali naglasio da zbog nedostatka sredstava za JPP projekte sada postoji problem sa sufinanciranjem.

- Dug se već popeo na 35 milijuna, a imali smo jednu "strašnu nesreću", da su prošle godine svi projekti koje smo kandidirali – prošli. Preko 40 projekata, preko 500 milijuna kuna. U osam godina prije mog mandata realizirano je 40 milijuna kuna – rekao je Čačić, a smatra da je Varaždinska županija zakinuta i u poreznoj reformi s „bijednih 16%“ povećanja prihoda u odnosu na Slavoniju koja je dobila 60%.

- Naravno, zadužit ćemo se, naći i povoljne kredite, ali svaka budala se zna zadužiti. Sve sam iznio premijeru, znam da čovjek ima briga, međutim ovo su ozbiljne stvari. U Varaždinu ćemo imati sastanak s cijelom Vladom i svim županima, nije dobra odluka ne dati uspješnima da rade – rekao je Čačić, naglasivši da je Varaždinska županija po povlačenju sredstava prva u Hrvatskoj, a država na dnu Europe, pa bi Vlada upravo zbog toga morala imati sluha.

Marićevu poreznu reformu Čačić je pohvalio kada je riječ o prihodu koji se povećao gradovima i općinama Varaždinske županije, uz zaključak kako: „Nije bila tako loša godina iza nas, ali daleko od toga da je bila dobra. Problema imamo ogromnih, a instrumente za rješavanje koji nam stoje pred nosom ne koristimo“. Zadovoljan je s projektima u zdravstvu Varaždinske županije u kojima ih je Vlada, kako je rekao - „maksimalno podržala“.

Komentari