reakcija

Čačić nakon objave snimke traži Stričakovu ostavku: 'Fizički se obračunavao, obmanjivao javnost...'

Objavljeno: 14.10.2022. 16:00

Zadnja izmjena: 14.10.2022. 20:09

Predsjednik Reformista Radimir Čačić župana Anđelka Stričaka danas je pozvao na trenutnu ostavku, a od Plenkovića traži da ga na ostavku prisili ako ju Stričak sam ne podnese.

Objavljena snimka, kaže Čačić, pokazuje ono što Reformisti čitavo vrijeme tvrde.

- Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak (HDZ) fizički se obračunavao s gostima kafića u 3.20 ujutro u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon nasilnog događaja lagao je i obmanjivao građane o apsolutno svemu.

Čačić naglašava da je Policijska uprava protiv župana podnijela i prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, kao i za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika.

Snimka nadzorne kamere (Telegram.hr)

'Nezabilježeno u Hrvatskoj'

-  Ovakvo ponašanje dužnosnika potkrijepljeno i video snimkom do sada je nezabilježeno u Hrvatskoj. Ukoliko Stričak, kao nasilnik poznat iz crnih kronika, sam ne podnese ostavku odmah tražimo od premijera Plenkovića da zatraži njegovu ostavku jer u protivnom znači da stoji iza njegovih sadašnjih i bivših postupaka - zaključio je Čačić.

Snimku s nadzorne kamere na koju se Čačić poziva objavio je danas tijekom dana Telegram, Stričak se o snimci nije oglasio, a na medijskoj konferenciji održanoj u ponedjeljak kazao je kako nema ništa protiv njezine objave.