konferencija za medije

Čačić o poreznoj reformi i većim prihodima JLS-a: ''Zasluge ima isključivo HDZ''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.03.2019. 10:53

Zadnja izmjena: 28.03.2019. 15:12

Foto: Viktor Hranić

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - REFORMISTI na današnjoj se konferenciji za medije osvrnuo na sukob između HDZ-a i HNS-a vezano uz povećane prihode proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Podsjetimo, nakon što je predsjednik ŽO HDZ-a Anđelko Stričak ispred novinara izašao sa tablicom učinaka porezne reforme prema kojoj su gradovima i općinama Varaždinske županije prihodi porasli za 161 milijun kuna u odnosu na vrijeme Vlade Zorana Milanovića, HNS-ovci su prozvali Stričaka da se ''kiti tuđim perjem'' te rekli kako je porezna reforma inicijativa njihove stranke.

- Stvari su potpuno jasne, zasluge ima isključivo HDZ koji je izmjenama poreznog sustava i osnivanjem Fonda za fiskalno izravnanje vratio iznos koji općinama, gradovima i županijama uzela SDP- ova vlada nakon mog odlaska - rekao je Čačić i dodao kako je tada HNS to bez problema mogao spriječiti.

Osvrnuo se i na prihode Varaždinske županije te rekao kako je ona prije reforme Lalovca 2014. godine i nakon Marićeve sadašnje reforme imala gotovo isti proračun. - Od 25 % koliko je uzeo Lalovac dio je vratio Marić. a da nije bilo ni jedne ni druge reforme danas bi imali 14 % veći proračun - rekao je Čačić i dodao: ''Gospodo, nemojte nam pomagati''.

 

 

Komentari