Čačić o rezultatima izbora: Poruka građana HNS-u je jasna, idite doma!

Objavljeno: 01.06.2015. 11:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Narodna stranka reformisti na izborima za vijeća mjesnih odbora ostvarila je najbolji rezultat u gradu Varaždinu, odnosno najbolji rezultat u svih sedam gradskih mjesnih odbora u odnosu na sve stranke, sve liste i koalicije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Narodne stranke reformista.

Reformisti su rezultatom zadovoljni. U sedam gradskih mjesnih odbora, reformisti su dobili 26,23 posto i pojedinačno najveći broj vijećničkih mandata, a kako su naglasili, pozicionirali su se kao najjača politička opcija u gradu Varaždinu.

- Narodna stranka reformisti na izborima za vijeća mjesnih odbora ostvarila je najbolji rezultat u gradu Varaždinu, odnosno najbolji rezultat u svih sedam gradskih mjesnih odbora u odnosu na sve stranke, sve liste i koalicije. U sedam gradskih mjesnih odbora, dobili smo 26,23 posto i pojedinačno najveći broj vijećničkih mandata čime smo se pozicionirali vrlo jasno kao najjača politička opcija u gradu Varaždinu - istaknula je potpredsjednica stranke Natalija Martinčević dodavši kako su odličan rezultat ostvarili samostalno.

- Vrlo je jasna poruka koju su dali građani Varaždina, a ta je da ovakvo upravljanje gradom Varaždinom gradonačelnika Habuša i svih stranaka koje ga podržavaju, više ne žele. Istovremeno, dali su snažnu poruku da podržavaju rješenja, programe i projekte Narodne stranke reformista. Puno njih iznenađeno je našim dobrim rezultatom, a svojim lošim, čime pokazuju da uopće ne razumiju političku realnost, a ono što je puno opasnije jest da ne slušaju i ne razumiju potrebe i zahtjeve građana - rekla je Martinčević.

Predsjednik stranke Radimir Čačić zahvalio je svim biračima te naglasio kako je Narodna stranka reformisti ozbiljna politička opcija koja raste, a koju su prepoznali i građani.

- Građani Varaždina ponovno su pokazali da su među uvjerljivo najboljima u Hrvatskoj u obavljanju svojih građanskih dužnosti. Postotak izlaznosti od 22 posto je relevantan postotak, neuobičajeno visok, ali to samo pokazuje jednu predizbornu atmosferu. To je test za parlamentarne izbore i jasno je da u gradu Varaždinu pojedinačno ključna politička snaga Narodna stranka reformisti - naglasio je Čačić. 

Što se tiče pregovora s drugim strankama i mogućom koalicijom, Čačić je istaknuo da su građani pokazali da žele lijevi centar, a otvoreni su za razgovore s ozbiljnim strankama.

- Jasno je da ozbiljan politički rad traži vrijeme, trud, masu uglednih ljudi i ne može se zanemariti ni jedan od tih elemenata. Morate imati sadržaj, lidere, poruku, sustav. Ako stranka nema jedan od tih elemenata ona nestaje. HNS je izgubio ugled i sadržaj i nestaje. Nemaju bazu, nemaju sustav, nemaju komunikaciju na terenu, nestaju. HNS ne može ništa ako se ne prilijepi SDP-u, a poruka građana je jasna, idite doma, bavite se nečim drugim, niste za ovaj posao - rekao je Čačić.

Komentari