presica

Čehok: Ugovor za bale iz 2008. sada je zakonit, očekujemo da država odbije Bosilja

Objavljeno: 05.07.2023. 10:07

Zadnja izmjena: 05.07.2023. 10:07

"Građani Varaždina ne smiju i ne mogu biti taoci avanturističke politike koja ih je odvela u parničenja, a očekujemo da država odbije zaduživanje Grada kojim bi se financirala 16 milijuna eura skuplje Bosiljevo rješenje", poruka je s današnje konferencije za medije NL Ivana Čehoka.

Čehokova lista poziva se na posljednju presudu Visokog trgovačkog suda, istučići:

- Ugovor između Varkoma i tadašnjeg VIS-a iz 2008. je sada zakonit po pravomoćnoj presudi, grad se ga dužan držati; Ne postoje neprovedivi ugovori, ugovori su zakoniti ili nezakoniti. Ako su zakoniti su provedivi, ako nisu zakoniti ne smiju se ni provesti; Da se postupalo po tome, zakonitom ugovoru, umjesto što se ga 12 godina sotoniziralo i pravno rušilo, bale bi bile zbrinute već prije 10 godina.

Gradonačelnika pritom prozivaju za sudske troškve.

- Grad je ukupno za taj kao i povezane sporove potrošio preko 10.000.000 kuna, dakle preko 1,3 milijuna eura. Samo za zadnje sudske troškove je dužan platiti 1,3 milijuna kuna. To je naš novac, svi oni koji su ga potrošili odgovorni su za trošenje našega novca.

Ovaj tjedan na presudu je reagirao i gradonačelnik Nevem Bosilj koji je rekao:

- Ova presuda ne mijenja ništa jer su ti ugovori kontinuirano važeći od lipnja 2018. kad je Vrhovni sud ukinuo presudu Visokog trgovačkog suda iz 2016. koji je te ugovore proglasio ništavnim. Dakle, ovi ugovori su važeći 5 godina, ali je svim institucijama jasno da su neprovedivi i nisu bili zapreka da dođemo do konačnog rješenja bala jer su sve tužbe koju je druga strana podnosila da opstruira micanje bala iz Brezja odbili i DKOM i Visoki upravni sud - napisao je.

Komentari