uoči izbora

Gradonačelnica Čakovca prešla k Posavcu i Biliću, oglasio se HNS

Objavljeno: 29.03.2024. 08:34

Zadnja izmjena: 29.03.2024. 09:12

Foto: Arhiva

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini napustila je HNS zbog, kako tvrdi, koalicije te stranke s HDZ-om. 

Cividini je, naime, za portal medjimurski.hr potvrdila navedenu informaciju rekavši:

– Mi smo dosad bili poslušni članovi HNS-a, a sve smo postigli uz podršku Nezavisne platforme Sjever, odnosno župana Matije Posavca. Sada, kada je čelništvo naše stranke u Zagrebu potpisalo koalicijski ugovor s HDZ-om, protiv kojeg smo se mi u Međimurju, pa i cijeloj Trećoj izbornoj jedinici, politički borili, ja sam odlučila napustiti HNS. I svi ostali članovi Predsjedništva složili su se da na predstojećim izborima podržimo Nezavisnu platformu Sjever, bez obzira kakve posljedice snosili.

'Do sad nije imala primjedbi'

HNS se nakon objave njezina odlaska iz stranke oglasio priopćenjem u kojem poručuju kako se s 'koalicijom slagala dok je od toga imala beneficije i ulaganja', na tragu čega je jučer u našoj emisiji govorio i član Uprave Hrvatskih cesta iz redova HNS-a Alen Leverić.

- Tijekom zadnje tri godine, koliko je gradonačelnica, dok je HNS bio u vladajućoj koaliciji u Saboru, gospođa Cividini nije imala primjedbi. Naša suradnja u Vladi i Saboru omogućila je realizaciju brojnih projekata koji su direktno unaprijedili kvalitetu života u Čakovcu, osiguravajući sredstva i za škole i za vrtiće, ali i za cestogradnju, gdje je u ovom trenutku u Međimurju više od 70 milijuna eura vrijednih projekata u realizaciji ili spremno za realizaciju. Izgleda da su svi ti uspjesi bili prihvatljivi sve dok nisu postali "politički nezgodni" i dok se treba priznati tko je za njih stvarno zaslužan - stoji u priopćenju HNS-a. 

Komentari