Čačić o svom "da" Vladi

"Dao sam Oreškoviću šansu, ali okvir za projekte je 6 mjeseci"

Objavljeno: 23.01.2016. 15:26

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 14:14

U fokusu javnosti i medija danas je Radimir Čačić koji je, podsjetimo, jučer glasovao za novu Vladu premda je prethodno kao mandatara podržavao Zorana Milanovića. Razloge te odluke danas je pojasnio u kratkom intervjuu za eVaraždin te iznio projekte za koje će se zalagati kao saborski zastupnik...

Novoizabrani zastupnik iz redova Reformista, Radimir Čačić jučer je glasovao za novu vladu kojoj je parlament u konačnici izglasao povjerenje. Danas je argumentirao tu odluku rekavši da je stav Reformista bio da na izbore izađu samostalno kao jaka stranka centra te su od početka bili „otvoreni za suradnju“. Vladu je podržao, kaže, ne ulazeći u koalicije. Komentirao je premijera Tihomira Oreškovića koji se, pak, jučer na kraju osvrnuo na Čačićevu izjavu da su potrebni vrijeme i rezultati, rekavši da to i traži kao premijer.

- Dugo ga poznajem i iznimno cijenim. Orešković je čovjek koji nije ovisan o politici, ali je politika ovisna o njemu što sam i rekao u govoru te se treba dokazati kao lider i djelovati konstruktivno. Spektar testova je pred nama i dao sam mu šansu te okvir od 6 mjeseci budući da se u tom razdoblju veliki projekti mogu realizirati, poput autocesta, pojasnio je Čačić.

Nadalje, kaže kako će apsolutno koristiti svoj utjecaj kao zastupnik u Hrvatskom saboru rekavši da već ima spektar spremnih projekata za sjever Hrvatske, pa tako i Varaždinsku županiju. Čačić se, kako kaže, nada da se projekti neće opstruirati od strane „nesposobne“ županijske vlasti.

Izjavio je da je prioritet projekt brze pruge, koja je, podsjetimo, bila „lajt motiv“ kampanje Reformista. Riječ je o željezničkom pravcu od Čakovca preko Varaždina do Zagreba kojim bi se od Varaždina do Zagreba stiglo za svega 40 minuta, a sredstva za taj projekt povukla bi se iz Europskih fondova. Na naš upit je li i to projekt koji se može realizirati u tih 6 mjeseci, rekao je s osmijehom: 

- Za to je potrebno znatno više, ali se može pripremiti model i dokumentacija kako bi se projekt financirao iz Europskih fondova, zaključio je Čačić istaknuvši i izgradnju bolnica i škola kao i druge projekte koje su on i Reformisti već predstavljali.

Podsjetimo, Radimir Čačić u utorak nam je rekao da će Vladu moći komentirati tek u subotu ili ponedjeljak, ali jučer je ipak održao govor u saboru. Prije toga spekuliralo se da će sudjelovati u izvršnoj vlasti, ali to se ipak nije dogodilo. Spominjalo se i da s Dragom Prgometom komunicira u smjeru stvaranja jake stranke centra, dok se s druge strane pretpostavljalo da će svoj politički fokus „okrenuti“ isključivo na Varaždinsku županiju i sjever Hrvatske, što se prema svemu sudeći sada i događa...

>>Evo što Čačić kaže o sadašnjim ambicijama u županiji, izborima u Cestici i Kišiću kao kandidatu

Komentari