demanti

Demanti zastupnice SDP-a: Drago mi je zbog bolnice u Varaždinu, ali većina nije dobila čak ni poziv

Demanti: Andreja Marić, SDP

Objavljeno: 16.04.2021. 09:20

Zadnja izmjena: 16.04.2021. 09:29

Saborska zastupnica SDP-a Andreja Marić oglasila se demantijem na objavu pod naslovom "VIDEO Zastupnica SDP-a: Zašto nova bolnica u Varaždinu a ne u Međimurju?!". Objavu na koju se demanti odnosi možete pročitati ovdje, a njezin demanti u nastavku prenosimo u cijelosti:

Vezano uz projekt u Općoj bolnici Varaždin kojeg spominjem u replici g. Plenkoviću: niti je išta „zaiskrilo“ u Saboru, niti sam se s ikim prepucavala. Kolegica Martinčević se koju sekundu prije mene javila za repliku, pa je i govorila prije mene, a čak da se i nije javila, ja sam svakako naumila postaviti pitanje premijeru, budući da sam članica saborskog Odbora za zdravstvo i soc. politiku i moje primarno područje djelovanja je zdravstvo.

Nimalo nisam zavidna Varaždinu (što sam u nekoliko navrata navela u jučerašnjim izlaganjima, uključujući i repliku Plenkoviću iz koje ste izvukli samo dio), baš naprotiv - drago mi je zbog njih (i zbog zaposlenika OB Vž, i pacijenata, kako sam navela i na svojoj Fb stranici), to su moji susjedi i moja izborna jedinica. No budući da smo dobili vrlo šture dokumente na svega 6 stranica, interesiralo me:

  • Jesu li upućeni pozivi svim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj, odnosno svim jedinicama lokalne / regionalne samouprave da se jave sa svojim idejama i projektima, koliko ih se povratno javilo i po kojim su kriterijima odabrali projekte (vezano uz izgradnju i opremanje zgrada, nabavku opreme itd.)?
  • Zašto su navedeni projekti koncentrirani po nekoliko u pojedinim KBC-ovima i KB-ovima, a od općih bolnica samo projekt u  OB Varaždin. Jer, provjerila sam: u zdravstvenim ustanovama u Međimurju i Krapinsko-zagorskoj županiji (dakle moja 3. Izborna jedinica) projekte imaju, većina ih nije čak dobila ni poziv!, a kamoli da su prihvaćeni projekti.
  • Dakle, nisam tražila novu bolnicu u Međimurju, a da ne bude u Varaždinu (kako stoji u naslovu na portalu).
  • Ponavljam, obzirom da nismo dobili nikakve materijale iz kojih bismo vidjeli o kojim se svotama novaca radi, koliko je projekata prijavljeno, koji su bili kriteriji izbora, razumno pitanje je bilo je li neki kriterij bio i politički? Niti sam spominjala Reformiste (kako se aludira u članku), niti ijednu drugu stranku.

Andreja Marić, saborska zastupnica SDP-a

Komentari