izdvojeno iz emisije

eTV - Čehok: 'Stanovi će možda gorjeti jer ne bude dimnjačara, zato ide rebalans'

Prehrana u školama, potencijalna penalizacija Varkoma, slučaj Varteksa i Arene Varaždin, kao i Gradskih bazena, bile su samo neke od današnjih tema...
Objavljeno: 16.09.2022. 11:05

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 11:16

Čelnik varaždinske oporbe Ivan Čehok danas je gradsku vlast optužio da bi mogla biti odgovorna za eventualne požare u zimskim mjesecima, budući da se, kako tvrdi - nije raspisao novi natječaj za koncesiju dimnjačarima.

- Da građanima velim: ne ide Bosilj u rebalans zbog rebalansa, nego zato što mu istječe koncesija za dimnjačare, a bio je nesposoban i neodgovoran, i mi nismo raspisali novi natječaj za koncesiju i građanima Varaždina bi se moglo dogoditi u listopadu, a vidite što se događa, da stanovi gore ili da kuće gore - da nemaju dimnjačarsku službu. Zato on ide u rebalans - rekao je Čehok.

'Nova istraga'

Nadalje je ustvrdio kako raspolaže informacijama da se europski istražitelji zanimaju za pronalazak osam tisuća tona otpada na Motičnjaku, koji će sada trebati biti saniran za nekoliko milijuna kuna.

- Pa svi mi koji smo rođeni 60-ih ili ranije znamo da je na Motičnjaku komunalni otpad, pri čemu opet Bosilj patološki laže jer u glavnom projektu stoji da je ispod otpad. Znači, jako je dobro znao da je ispod otpad, svi su znali, a koliko ja čujem iz društvenih mreža, već se europski istražitelji zanimaju za to, i to će biti velika sramota za grad Varaždin.

'Od uhićenja ništa'

Uvjeren je, kako kaže, da su su i za projekt podzemnih spremnika namješteni natječaji, a što se tiče uhićenja koja su se dogodila ljetos - kaže da od svega toga neće biti ništa osim što će građani pročistač platiti dvostruko. Ključne stvari su se odigrale, poručuje, kada on više nije bio gradonačelnik.

- Da bude svima jasno: natječaj za pročistač je raspisan kad ja više nisam bio gradonačelnik, promjena dokumentacije kad je već Bosilj bio šest mjeseci gradonačelnik, otvaranje ponude, izbor ponude... i potpis ugovora je bio ove godine. Dakle, kako bih ja mogao utjecati? Ali ono što mi nije jasno i kod ovih istražnih organa: ako je netko smatrao da to nije dobra ponuda jer je došla jedna i jer je viša od procijenjene, zašto jednostavno nisu natječaj poništili? - postavlja pitanje Čehok.

'Dokazano prevara'

Kada je pak riječ o spomenutim balama, Čehok kaže kako je stopiranje natječaja od strane tvrtke s kojom je gradska vlast prethodno sklopila nagodbu (TH Investom) dokazalo da je ta nagodba "prevara građana".

- Dakle, kad se odlučivalo o nagodbi za zemljišta vi svi novinari ste svjedoci da je Bosilj trubio deset puta da on mora potpisati nagodbu za zemljišta jer je to uvjet da se počnu zbrinjavati bale. Sad je ispalo da su oni potpisali nagodbu za zemljišta, a ne samo da to (nagodba) nije bila pretpostavka nego upravo suprotno. Dakle, tvrtka s kojom su potpisali nagodbu se žalila na natječaj.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao gradski vijećnik Ivan Čehok pogledajte ovdje: 

 

Komentari