Domoljubna koalicija u Varaždinu predstavila program pa poručili: Razmislite kome ćete dati glas

Objavljeno: 12.10.2015. 11:33

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 12:06

Foto: Siniša Sović

Danas je u prostorijama Hotela Turist održana tiskovna konferencija Domoljubne koalicije na kojoj je predstavljen program za Treću izbornu jedinicu, koja obuhvaća Varaždinsku, Krapinsko – zagorsku i Međimursku županiju.

Program se temelji na programu 5 Plus HDZ-a koji je, kako je danas istaknuto, prilagođen trima spomenutim županijama, ali i svakoj pojedinačnoj općini i gradu, kažu HDZ i koalicijski partneri. Predstavnici koalicije naglasili su pritom važnost gospodarstva i poduzetništva koje bi se dodatno poticalo mjerama kao što je razvoj općih i specijaliziranih poduzetničkih inkubatora.

Inzistiraju, kako su rekli, na provođenju infrastrukturnih projekata koje je osmislio i dogovorio HDZ sa svojim partnerima. Projekti koje su naveli vezani su za infrastrukturu, modernizaciju prometa – željeznica i cesta, turizam, poljoprivredu i obrazovanje.

Navode projekte modernizacije željezničkih pruga i povezivanje sa Zagrebom. Planiraju se iskoristiti potencijali turizma u poljoprivredi, a budući da gospodarskog rasta nema bez kvalitetnog obrazovanja, planiraju se mjere za jačanje visokoškolskih institucija i regionalnih veleučilišta.

- Očekujemo najbolji rezultat na izborima. Domoljubna koalicija okuplja ljude oko vrijednosti, jedini nudimo ozbiljan program i konkretan za potrebe triju županija. U samoj kampanji želimo biti afirmativni, ne želimo političke sukobe. Pozivam birače da pogledaju što stranke nude, rekao je Žarko Tušek iz HDZ-a. 

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke HRAST-a, pozvao je ljude da razmisle kome će dati glas: 

- Treba podupirati moralnu politiku, a obiteljska politika treba biti razvojna, a ne socijalna, dodao je. 

Pokušali smo doznati kandidate za Treću izbornu jedinicu i njihove pozicije na listi, međutim kako nam je rečeno, liste biti objavljene u ponedjeljak. 

                

Komentari