prvi čovjek hns-a

eTV - Korotaj: Nakon izbora odlučit ću o kandidaturi, uvjet HDZ-u je 13. mirovina

Osim s HDZ-om dosada su razgovarali s centrističkom opcijom Matije Posavca, nisu još uvijek s Reformistima, ali to ne znači da i neće, kaže Korotaj...
Objavljeno: 06.09.2023. 11:30

Zadnja izmjena: 06.09.2023. 11:30

Vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Mirko Korotaj još uvijek ne može reći hoće li njegova stranka koalirati s HDZ-om, ali jasno kaže da su trenutno korektni koalicijski partneri te je HDZ općenito ispunio određena očekivanja.

Osim s HDZ-om dosada su razgovarali s centrističkom opcijom Matije Posavca, nisu još uvijek s Reformistima, ali to ne znači da i neće, kaže Korotaj. On će stranku voditi sve do parlamentarnih izbora, jer tako nalaže statut, a nakon toga možda se kandidira i za predsjednika.

- Sve opcije su otvorene. Vidjet će se rezultati, koliko sam bio uspješan i tada ću o tome odlučiti.

'13. mirovina je uvjet'

S kim god da razgovaraju o koalicji, Korotaj naglašava kako će posebno inzistirati na 13. mirovini, ali i nekim drugim regulativama.

- Nitko mi ne može tvrditi da su iste cijene u Sparu Ormož i Sparu Varaždin, a trgovac u Varaždinu ima 800 eura manju neto plaću manju od ovoga u Ormožu. Isti gazda, ista roba, iste cijene, a plaće manje. To treba regulirati kako bi naš čovjek bio korektno plaćen. Država s druge strane kroz porez na dobit treba stimulirati reinvestiranje u modernu tehnologiju koja može povećati produktivnost. To državu neće koštati ništa više nego što ju košta sad kad se dijele raznozrane pomoći.

'Bale treba riješiti'

Na kraju, šef HNS-a iznio stav kako bale u Varaždinu treba riješiti, potvrđujući time riječi gradonačelnika Nevena Bosilja da "HNS lobira da se to dogodi". Korotaj, međutim, smatra da je HDZ učinio što je trebao osiguravajući fondovska sredstva, te je dijelom kritičan spram gradonačelnik Nevena Bosilja.

- Šteta da se kroz proteklo vrijeme puno politike gradilo na balama i nije to riješeno. Bosilj je dobio „krumpir“ u ruke koji je njegova stranka prva srušila kad je trebalo riješiti taj problem. Ja mu želim sreću i vjerujem da je dovoljno sposoban da to riješi u ovom mandatu. Ne treba se ni na koga oslanjati ili nekoga kriviti. Mislim da ima sve mehanizme u rukama da se to riješi.

Cijeli intervju s v.d. predsjednikom HNS-a i načelnikom Općine Cestica pogledajte ovdje:

 

Komentari