spomenka kiđemet-piskač

eTV - Predstavila se liječnica koja predvodi 10 žena na HDZ-ovoj listi: 'Donosimo nešto novo i svježe'

Ja znam da su popularne brzonastale političke opcije poput Budimo grad, međutim vidimo da njima jednostavno nedostaje educiranog kadra, poručuje između ostaloga dr. Spomenka Kiđemet-Piskač...

Objava HDZ-a Grada Varaždina

Objavljeno: 12.04.2023. 11:20

Zadnja izmjena: 12.04.2023. 11:20

Foto: Objava HDZ-a Grada Varaždina

Objava HDZ-a Grada Varaždina

U eTV studiju danas se predstavila liječnica, specijalistica neurologije prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač koja predvodi listu od deset žena na HDZ-ovoj kandidacijskoj listi za predstojeće izbore.

Kiđemet-Piskač predsjednica je Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, gdje se bavi prevencijom najrazličitijih bolesti, a stručna specijalnost joj je multipla skleroza, demencija i migrene, odnosno bolesti koje pogađaju pojedinca i obitelj. Na Sveučilištu Sjever je docentica. S profesionalnom politikom se prvi put susrela kada je jučer otvoreni Objedinjeni hitni bolnički prijem bio u povojima, a ona postala pomoćnica ravnateljice bolnice.

- Tada sam se prvi put upoznala s g. Stričakom koji je tada bio saborski zastupnik, uvažavao nas je kao struku i tada sam prvi put vidjela što znači „vertikalna osovina“. Krenuli smo s Objedinjenim hitnim bolničkim prijemom prema ministarstvu i tadašnji ministar je to odmah i blagoslovio.

Budimo grad i sl. nemaju kadra

Kiđemet-Piskač smatra da bi građani trebali odbaciti opcije koje se (dokazano) bave populizmom.

- Ja znam da su popularne brzonastale političke opcije poput Budimo grad, međutim vidimo da njima jednostavno nedostaje educiranog kadra. Ako pogledate listu HDZ-a vidjet ćete ljude koji su svojim dosadašnjim radom dokazali da su sposobni, da žele raditi i da žele najbolje. Na listi je i puno žena te zbog svega toga mislim da bi građani trebali odbaciti negativno stajalište prema HDZ-u i glasati za nešto novo i svježe – poručuje liječnica.

Došli smo pacijentu u susret

Glede jučer otvorenog bolničkog objekta kaže:

- To je mjesto na kojem zajedno rade specijalisti različitih struka. Poanta je da pacijent dolazi na jedno mjesto sa svojim hitnim stanjem a specijalisti dolaze k njemu. Dakle, medicina usmjerena na pacijenta a ne više kao što je do sada bilo da je pacijent lutao po bolničkom krugu.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač pogledajte ovdje:

 

Komentari