bez dlake na jeziku

eTV - Provokativan Markovićev istup: 'Bosilj treba razmisliti o Ibleru, Jenkač bi bio bolji župan'

Predsjednik varaždinskog SDP-a bio je otvoreno kritičan prema situaciji unutar nacionalnog SDP-a, te komentirao izjavio Siniše Jenkača koji je rekao kako smatra da će Neven Bosilj vjerojatno pobijediti i za dvije godine...
Objavljeno: 28.06.2023. 11:07

Zadnja izmjena: 28.06.2023. 12:20

"Anđelko Stričak je jednako kao i Čehok gubitnik proteklih izbora, Jenkač bi bio bolji župan od njega, a Neven Bosilj mora razmisliti o Ibleru."

Ključne su to poruke koje je danas iz eTV studija odaslao Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika i predsjednik gradskog SDP-a.

- Župan je ponovno dao neprimjerene izjave, mislim da je on apsolutno jedan od gubitnika ovih izvanrednih izbora i da bi stvarno trebali svi politički akteri nakon ovih izbora shvatiti da naši sugrađani ne žele svađu. Malo se ponaša onako „krmčarski“, a to ne završava nikad dobro. Varaždin je kulturna sredina koja želi da Županija i Grad funkcioniraju i da se ne dogodi ponovno situacija kakav je bila (Čehok-Čačić, nap.). Mi želimo suradnju – rekao je Marković.

'S Jenkačem bi bolje surađivali'

Na pitanje kako komentira riječi Siniše Jenkača, koji je izjavio kako će Neven Bosilj vjerojatno pobijediti i 2025., i da li mu to kao čelniku SDP-a imponira, Marković je odgovorio:

- Siniša je iskorak, pripadnik mlade garde, kao što je i Habijan na neki način koji nije toliko ekstreman i zna kako diše Varaždin. Ja mislim da bi on bio puno bolji župan i da bi s njim jako dobro surađivali.

'SDP nacionalno ima problem'

Predsjednik varaždinskog SDP-a bio je otvoreno kritičan prema situaciji unutar nacionalnog SDP-a.

- Mi imamo fantastične ljude na lokalnoj razini, očito je problem na nacionalnoj. Naši sugrađani ne prepoznaju leadership. Mi kao ljudi tražimo vođu koji ima "ono nešto", kao što ima Zorana Milanović o kojem se može razgovarati. Smatram da Neven Bosilj treba razmotriti Ibler i biti nositelj liste u trećoj izbornoj jedinici, jer je gradonačelnik najvećeg grada, novo lice, kvalitetno lice i može privući nove glasače - zaključio je prvi čovjek gradskog SDP-a.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao zamjenik gradonačelnika Varžadina Miroslav Marković pogledajte ovdje:

 

Komentari