današnja emisija

eTV - Runac opet priredio show: Čačić nacrtan na papiru, njegovi ministranti, Marković komesar...

Iako nije izravno rekao što misli o izjavi Siniše Jenkača da Neven Bosilj „pobjeđuje i 2025.“, Runac se kao tajnik županijskog HDZ-a nije složio s njegovom konstatacijom...
Objavljeno: 06.07.2023. 12:14

Zadnja izmjena: 06.07.2023. 12:14

Uoči sjednice županijske skupštine sljedeći tjedan, danas je u eTV studiju gostovao tajnik županijskog HDZ-a Alen Runac te je komentirao posljednje aktualnosti.

Pohvalio je SDP-ove županijske vijećnike, ali očekuje sukob s Reformistima.

- Kad su bili u koaliciji s HDZ-om, Stričaka su vukli za rukov da riješi ovo i ono. Bio sam involviran pa dobro znam što se radilo. Mislite li da bi Kujundžić koji Čačića ne može smisliti nacrtanoga na papiru dao Varaždinu magnetnu rezonanciju da nije Stričak to riješio? Kujundžić je sam to rekao pred Ratkom. Umjesto da (Čačić) veli hvala što smo mu pomogli, on ide blatit. Ide skupština pa vrlo vjerojatno ovaj vikend svi ti Čačevi ministranti idu k njemu po upute i drugi tjedan paljba po Stričaku – rekao je Runac.

'Bosilj je dobar, al mu nejde'

Iako nije izravno rekao što misli o izjavi Siniše Jenkača da Neven Bosilj „pobjeđuje i 2025.“, Runac se kao tajnik županijskog HDZ-a nije složio s njegovom konstatacijom.

- Od mene ne budete nikad čuli da vrijeđam bilo kojeg oponenta. Bosilj je dobar dečko, ja ga poznam dugo. Nije on loš, dobar je dečko, ali nejde mu. Dvije godine su prošle i nejde. Ja bi isto htel skočiti dva metra u vis, al nemrem. Pogledajte kaj je u županiji napravljeno za dvije godine.

'Drug komesar Marković'

Dok je Bosilja nazvao „dobrim dečkom“, glede Markovića Runac je bio daleko kritičniji. Povod mu je bila nepoznanica glede budućnosti mjesnih odbora.

- Zakon vam daje dvije mogućnosti: ili imate mjesne odbore te provedete izbore ili ih ukidate, a mi čitamo da će sad drug Marković kao neki komesar odrediti povjerenike. Druga stvar, to negiranje zločina komunističkog režima je strašno. Neda se ploča staviti toj ubijenoj časnoj. On spominje i žrtve crkvenog režima. Mislim, suludo. Kud to vodi? Da li će i gradonačelnika na sljedećim izborima komesar odrediti? Nije mi jasno.

'Imamo dan, sat i minutu'

Runac se dotaknuo i Milorada Batinića,  a povod mu je bio slučaj Varkom-Ivkom.

- Naš kandidat za Ivanec je Zdenko Đuras, mlad ambiciozan dečko iz realnog sektora, koji se dokazao u Europi, ne ovdje. Gospodin Batinić sada svakakve cirkuse isprobava. Primjer je na vodovodu. Mi imamo točan dan, sat i minutu kad je digao ruku za taj zakon u saboru. On je digao ruku za to.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao tajnik županijskog HDZ-a Alen Runac pogledajte ovdje:

 

Komentari