kamionski promet

eTV - Škvarić opet 'bocnuo' bivšeg kolegu? 'Prosvjedi govore da s druge strane nema tko saslušati'

Objavljeno: 16.05.2023. 12:05

Govoreći o problemima koje je Lepoglavi donijelo ukidanje granica, teško se oteti dojmu da gradonačenik Lepoglave Marijan Škvarić svojim komentarom nije (ponovno) „okrznuo“ susjednog gradonačelnika Milorada Batinića. Svojeg nekadašnjeg stranačkog kolegu.

Naime, na opasku voditeljice, kako su na jednom području Ivanca (u Punikvama) zbog kamionskog prometa mogući i prosvjedi, odnosno na njezino pitanje – postoji li mogućnost i u Lepoglavi za nešto slično, lepoglavski gradonačelnik je odgovorio:

- Prosvjedi su sasvim legitimna stvar kada građani žele izraziti svoju namjeru i želju, ali kad govorite o prosvjedu, to govori da s druge strane nemate nekoga tko bi vas mogao saslušati. Nikakva argumentacija ne prolazi, pa se jačim pritiscima želi nešto ostvariti. Ja sa svojim građanima ostvarujem jednu drugu suradnju, gdje se čujemo i slušamo pa kao gradonačelnik rješavam stvari koje su problematične. Schengen nam je izazvao dosta problema. Pet tisuća vozila prolazi kroz našu zaobilaznicu, od čega preko tisuću kamiona  jer imamo asfaltnu bazu i praktično dva kamenoloma, a oni su si skratili put.

Škvarić je odgovorio što je konkretno poduzeo u svojem slučaja, ali nije ulazio u detalje slučaja u Ivancu o kojem smo izvjestili jučer.

- Uputio sam zahtjev Županiji, kojeg sam iznio i na Skupštini, županu, kao i Županijskoj upravi za ceste, jer preko prometne signalizacije možemo onemogućiti taj pravac kamionima i vratiti se na pravac kojim su ranije išli. Vidim da sličan problem ima i Beretinec, Vinica. Razgovarao sam zbog toga i s kolegama iz Slovenije, da se i s njihove strane spriječi prolazak tom cestom. Treba koridinirati stvari i dati konkretna rješenja – kaže Škvarić.

 

Komentari