doznajemo

eTV - Zašto je (i) HNS podržao Zdenka Đurasa?

Objavljeno: 11.07.2022. 11:45

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 11:45

Foto: Arhiva: Zdenko Đuras (HDZ), Nikola Sedlar (HNS)

Jedan od najvećih političkih događaja u prvoj polovici godine je politički potres u gradu Ivancu, gdje se cjelokupna oporba (osim Reformista) ujedinila i umjesto kandidata Milorada Batinića, za predsjednika Gradskog vijeća podržala HDZ-ovog kandidata Zdenka Đurasa. 

O političkoj situaciji na području Varaždinske županije, kojom trenutno dominiraju dva sukoba – onaj u Gradu Varaždinu i onaj u Gradu Ivancu – razgovarali smo s predsjednikom županijskog HNS-a Krunoslavom Lukačićem. 

Kao što smo već pisali, Lukačić je kazao kako nije došlo ni do kakvih razgovora s Reformistima iako su otvorili mogućnost takvoj suradnji, te da se još uvijek ne razmišlja o koalicijama za lokalne izbore 2025., pri čemu se u kuloarima povremeno spekulira o njihovoj lokalnoj koaliciji s HDZ-om. 

'Nije nam u interesu da ucijenjujemo...'

Lukačić je tom prilikom objasnio zašto su u Gradu Ivancu za predsjednika Gradskog vijeća podržali HDZ-ovog kandidata, odnosno nisu uvjetovali postavljanje svojeg, unatoč činjenici što njihov glas može biti jezičac na vagi, što im daje određenu snagu i prednost. 

- Vjerujem da su svi očekivali da ćemo mi imati svojeg predsjednika Vijeća jer taj jedan, koji je uvijek prevaga, može kalkulirati i ucjenjivati, ali nama nije bilo u interesu da ucijenjujemo nekoga i da imamo mi predsjednika Gradskog vijeća. Nama su prvenstveno bili u interesu građani Ivanca, podružnica u Ivancu koja ima podršku Županijske organizacije pa je tako svoje projekte prezentirala sadašnjem predsjedniku Gradskog vijeća. Dogovorili su suradnju i projekte koji će biti na korist svim žiteljima Grada Ivanca i tako ćemo surađivati kako bi se projekti koji su u interesu svih odraditi na zadovoljavajući način - rekao je Lukačić.

Podsjetimo, SDP Grada Ivanca izjasnio se kako je Zdenka Đurasa za predsjednika Vijeća podržao kako bi se izbjegla blokada grada, te zato što smatraju da je bio najkvalitetniji kandidat. Batinićeva lista predlagala je Ivana Sedlara, smatrali su da prvi čovjek Vijeća treba biti iz redova većine, a glede Đurasa poručili – „samo službeno“. 

Komentari