Izvješća o imovini

Evo što su u imovinsku karticu prijavili Stričak, Habek i Batinić

Objavljeno: 27.01.2016. 13:34

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:14

Foto: Ilustracija

Nakon Maria Habeka i potpredsjednika Sabora Roberta Podolnjaka u utorak su u zakonskom roku izvješća o svojoj imovini podnijeli i još neki zastupnici iz Varaždinske županije – Božica Makar, Milorad Batinić i Anđelko Stričak...

Naime, sinoć su na internetskim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljena njihova izvješća o imovini i primanjima. Božica Makar iz Ludbrega, vijećnica Županijske skupštine i predsjednica Vijeća mjesnog odbora u svojoj imovinskoj kartici ne navodi iznos plaće, iako je bila zaposlena kao voditelj financija i računovodstva u Stolariji 'Jakopčin' u Malom Bukovcu. No, navela je kako ona i suprug posjeduju nekretnine poput kuće, oranica, poslovnog prostora i šume.

U imovinskoj pak kartici ivanečkog gradonačelnika i bivšeg potpredsjednika Sabora Milorada Batinića još od 2013. godine stoji da na godišnjoj razini ostvaruje plaću u neto iznosu od 154.928 kuna, te da posjeduje kuću, okućnicu i livadu vrijednu više od pola milijuna kuna. 

Batinić od 2011. godine otplaćuje tri gotovinska kredita bankama od kojih je jedan za osobni automobil Renault Megan, vrijedan oko 100.000 kuna.

Šef županijskog HDZ-a i potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Anđelko Stričak, u svojoj je imovinskoj kartici prijavio da ima 14.000 kuna neto mjesečnih primanja. Naveo je i kako dvjema bankama svakog mjeseca otplaćuje kredite, a rate zbrojeno iznose 4.672 kune. Stričak nema osobni automobil, ali je vlasnik stana u Varaždinu površine 52 m2 vrijednog 400 tisuća kuna i suvlasnik je vikendice u Visokom čija je vrijednost procijenjena na  280.000 kn.

Saborski zastupnik u drugom mandatu, Mario Habek, u svojoj je imovinskoj kartici naveo da mu za rad u Saboru svakog mjeseca na račun stiže 16.800 kuna u neto iznosu. Njegova, pak, supruga od samostalne djelatnosti godišnje prihoduje 100 tisuća kuna. Habekovi žive u obiteljskoj kući površine 112 m2 čija je vrijednost blizu pola milijuna kuna. 

Od pokretnina, Habek je prijavio 120.000 kuna vrijedan motocikl 'MV Agusta' i osobni automobil Hyundai Tuscon čija vrijednost je procijenjena na 180 tisuća kuna. 

Na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa još nisu dostupne popunjene imovinske kartice Radimira Čačića šefa Reformista, Ladislava Ilčića (HRAST), te HDZ-ovog zastupnika Josipa Križanića.

Svoju imovinsku karticu s novim podacima morat će dopuniti i HNS-ov Milorad Batinić.

Komentari