zajednički projekti i investicije

FOTO Čehok ugostio talijanske predstavnike - dolazi nam još jedna talijanska tvrtka

Objavljeno: 26.03.2018. 15:10

Zadnja izmjena: 26.03.2018. 15:24

Foto: Luka Šalamun

Varaždin je danas posjetio Adrian Chiodi Cinafarani, veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj  i Gianluca Di Felice, izaslanik za gospodarsko-trgovinske odnose u Veleposlanstvu Italije. Goste je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Ivan Čehok, a razgovarali su o mogućnostima daljnje suradnje. 

Budući da Hrvatska i Italija imaju mnogo dodirnih točaka, osobito što se tiče gospodarskih ulaganja u ovaj kraj, naši predstavnici su s talijanskim gostima imali mnogo zajedničkih tema i planova za proširivanje buduće gospodarske, kulturne i turističke suradnje.

- Italija je zemlja iz koje je došlo mnogo investicija poput Calzedonie i Ducatia, a ove godine očekuje se još jedna tvrtka koja će najvjerojatnije biti smještena u industrijskoj zoni Jalžabet. To je zemlja s kojom provodimo nekoliko projekata, a pregovaramo s Calzedoniom o uspostavi zračne linije na našem aerodromu. Također, razgovarali smo i o kulturnoj i turističkoj suradnji kako bi se talijanskim turistima pokazala i kontinentalna Hrvatska - rekao je Čehok 

 

 

Komentari