sjednica središnjeg odbora

Foto - HNS nakon Središnjeg odbora: Vrijeme je da Varažinci biraju odgovorne ljude za vijeće

Objavljeno: 03.03.2023. 19:11

Zadnja izmjena: 03.03.2023. 21:08

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva HNS-a te sjednice Središnjeg odbora HNS-a, između ostalog, bilo je riječi o političkim prioritetima HNS-a u narednom razdoblju.

Kako je rekao v.d. predsjednik HNS-a Mirko Korotaj, danas su napravili analizu stanja rada stranke na terenu te je najavio kako će se HNS u Hrvatskom saboru zalagati za sufinanciranje smještaja djece u dječjim vrtićima, sufinanciranje solarnih panela te povećanje plaća i mirovina na europsku razinu.

- Ocijenili smo da imamo dobru situaciju, da nam županijske organizacije dobro i kvalitetno rade i da ćemo određene regionalne saveze popuniti i dodatno ojačati. Na taj način krećemo i dalje te se kvalitetno pripremamo kako bismo mogli ponuditi nove programe našem članstvu, ali i svim žiteljima Republike Hrvatske - rekao je.

U nadolazećem razdoblju, prema riječima predsjednika Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina Igora Klopotana, Gradska organizacija HNS-a očekuje povratak u Gradsko vijeće.  

- Moram reći da smo mi prvi upozorili gradsku vlast odmah nakon izbora da se odluke donose teško, da je očigledno da ta većina ne funkcionira, a ako ne funkcionira da što pije idemo na izbore. Nažalost, to se sada desilo nakon dvije godine mandata. S druge strane, stari članovi nam se vraćaju, imamo puno novih članova. Vrijeme je da Varažinci biraju odgovorne ljude za Gradsko vijeće, da damo podršku dobrim odlukama - rekao je Klopotan.

Komentari