izravna podrška?

Foto - Čačić ugostio Milanovića u županijskoj palači: "Znamo se sto godina!"

Politički kuloari u ovom događaju iščitavaju izravnu podršku Zorana Milanovića Čačićevoj kampanji...
Objavljeno: 22.05.2021. 15:05

Zadnja izmjena: 23.05.2021. 08:48

Foto: Luka Šalamun

Župan Radimir Čačić danas je predsjednika Zorana Milanovića ugostio na predstavljanju zaštićenih proizvoda Varaždinske županije, u čemu su politički kuloari odmah iščitali izravnu podršku Zorana Milanovića Čačićevoj kampanji.

Ne samo da se Zoran Milanović na ovaj način, kako se smatra, odužuje za Čačićevu veliku podršku Zlati Đurđević, nego i za činjenicu da su mu Reformisti prikupili iznimno veliki broj potpisa za predsjedničku kampanju – kada je više puta dolazio u Varaždin.

- Čačića znam sto godina, surađivali smo, i to dobro, pozvao me, došao sam, a sada idem u Martijanec gdje DVD slavi 125. godina, a pozvali su me još prije tri mjeseca kada su bili kod mene – rekao je u županijskoj palači Zoran Milanović, ponovivši ono što često ponavlja posljednjih dana – da ide „tamo gdje ga pozovu“.

'Plenkovića nismo ni zvali'

Čačič je u svom stilu bio izravniji.

- Predsjednik je uvijek dobrodošao gost. Gospodina Plenkovića nismo ni zvali, a sumnjam da bi i došao – rekao je Čačić, podsjetivši i na potpise koje su Milanoviću prikupili Reformisti.

Voli "težački" i heljdu

Inače se razgovaralo i o hrani. Milanović je pohvalio napore Varaždinske županije u brendiranju proizvoda, te otkrio kako osobno voli težački kolač, i to zato što je „narodni“ i zato što je heljda „sjajna crna pšenica“. Župan Čačić, s druge strane, pohvalio se s pet svjetskih zlata Varaždinske županije koje imaju bučina ulja, uz ono jedno koje ima još samo „Jana“. Nedavno se brendirao ludbreški hren, a prije toga europsku zaštitu dobio je i varaždinski klipič.

Komentari