sjednica općinskog vijeća

FOTO Općina Veliki Bukovec u prošloj godini poslovala s viškom od 447 tisuća kuna

Objavljeno: 29.05.2018. 11:23

Zadnja izmjena: 29.05.2018. 11:32

Izvješće o izvršenju proračuna za 2017. godinu te izvješće o radu načelnika u prošloj godini bile su središnje točke redovne sjednice Općinskog vijeća Velikog Bukovca. Oba su izvješća dobila potporu svih prisutnih vijećnika, a kako kažu, posebno veseli činjenica da je Općina prošle godine zabilježila proračunski višak u iznosu od 447 tisuća kuna.

Općina Veliki Bukovec prošle je godine imala prihode u iznosu od 2,9 milijuna kuna, dok su rashodi bili 2,45 milijuna, uvodno je pojasnila predsjednica Vijeća Jasenka Zdelar. Izrazila je zadovoljstvo što je proračun u 2017. godini veći za više od 1 milijun kuna od prethodne godine. Ujedno je zahvalila vijećnicima što su pristali na smanjenje naknada, što je vidljivo i u proračunu.

Prema riječima načelnika, Franje Vrbanića, spomenuti višak prihoda od 447 tisuća kuna iskoristit će se za razvojne projekte i potrebe proračunskih korisnika u ovoj godini. Za rashodovnu stranu proračuna naglasio je da su prednost imali mladi i socijalno ugrožene skupine.

Za područje socijalne skrbi i obrazovanja, iz proračuna je izdvojeno gotovo 280 tisuća kuna, a prema izvješću načelnika, dodijeljene su jednokratne pomoći roditeljima novorođene djece, na što je utrošeno 27 tisuća kuna, te studentima, na što je izdvojeno 40 tisuća kuna. Za sufinanciranje cijene vrtića utrošeno je 76 tisuća kuna, dok su umirovljenicima podijeljene jednokratne novčane pomoći u ukupnom iznosu od 40 tisuća kuna.

- Na području komunala, većinom za održavanje poljskih putova i cestovnih jaraka, kao i za održavanje groblja i uređenje krovišta grobne kuće, uloženo je više od 150 tisuća kuna. Vatrogastvo je u protekloj godini dobilo iz proračuna 50 tisuća kuna, a sufinancirani su i razni programi u poljoprivredi i gospodarstvu – pojasnio je Vrbanić

Također, NK Bukovčanu je odobrena donacija u svrhu obilježavanja 70. godišnjice osnutka i rada kluba. Riječ je o Klubu bogate tradicije koji već dulji niz godina predano radi s mladim selekcijama, a godišnjica će se obilježiti sredinom srpnja svečanom sjednicom te nizom sportskih i zabavnih sadržaja. Općina je prihvatila i zamolbu DVD-a Veliki Bukovec za pokroviteljstvom proslave 90. obljetnice postojanja i rada, a jubilej  će se obilježiti 14. srpnja. 

Komentari