žene aktivne u politici

FOTO Osnovan Interesni odbor žena 'Sjever' čija je predsjednica Vesna Bednjanić

Objavljeno: 26.03.2018. 18:21

Zadnja izmjena: 26.03.2018. 18:24

Interesni odbor žena Narodne stranke - REFORMISTI nastavlja s osnivanjem Interesnih odbora diljem Županije pa je tako održana Osnivačka skupština Interesnog odbora žena 'Sjever' u koji pripadaju općine Trnovec Bartolovečki, Sračinec, Petrijanec, Cestica i Vinica, a za predsjednicu je izabrana Vesna Bednjanić, dok su potpredsjednice Lidija Foder i Barbara Adamić.

Predsjednica Interesnog odbora žena Varaždinske županije Valerija Paljak izrazila je veliko zadovoljstvo osnivanjem ovog Interesnog odbora, budući da su, kako kaže, žene iz ovih općina izrazito aktivne u Reformistima od samih početaka. Također, istaknula je kako su žene ovdje izrazito aktivne u mnogim sferama civilnog društva, raznim udrugama, gdje stječu iskustva koja mogu pretočiti u područja institucionalne i političke participacije, a prema njezinim riječima, participaciju žena u svim porama društva smatraju jedinim načinom da se društvo razvija na dobrobit svih dionika.

Dobrodošlicu u Petrijancu zaželio im je i predsjednik općinske organizacije Reformista Petrijanec Roman Strelec, a skupu se obratio i predsjednik Županijske organizacije Reformista i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Komentari