Grad Varaždin

Foto - Veleposlanci Indonezije i Malezije posjetili Grad Varaždin

Objavljeno: 22.09.2023. 18:27

Zadnja izmjena: 22.09.2023. 18:32

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora primili su danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Indonezije Suwartini Wirta i veleposlanika Malezije Kennedya Mayonga Onona sa suradnicima, priopćeno je iz Grada Varaždina. 

Gradonačelnik Bosilj zaželio im je dobrodošlicu u Varaždin, iskazavši zadovoljstvo zbog njihove nazočnosti 53. Varaždinskim baroknim večerima – jednom od najeminentnijih festivala barokne glazbe u svijetu. Veleposlanici Republike Indonezije i veleposlaniku Malezije predstavljena je bogata varaždinska tradicijska i kulturno povijesna baština te je dogovoreno intenziviranje suradnje i povezivanje s obje zemlje na području kulture i turizma, navodi se u priopćenju.

 Veleposlanica Suwartini Wirta najavila je tom prigodom i dolazak parlamentarne delegacije krajem rujna koja je u višednevnoj posjeti Hrvatskoj te je kazala kako je Varaždin, kao primjer razvijenog gospodarstva, kulture i izvrsne turističke ponude, grad koji će delegacija svakako posjetiti. Veleposlanik Onona istaknuo je da prostora za suradnju ima, a naročito na području kulture i turizma, navodi se još u priopćenju iz Grada.
 

Komentari