osvrt na odluku suda

Grbin: Ne smijem govoriti da će Milanović biti premijer, nakon izbora ćemo to uskliknuti

Objavljeno: 18.03.2024. 17:07

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 17:17

Nakon što je Ustavni sud donio odluku u kojoj se navodi kako Zoran Milanović ne može biti kandidat na izborima sve dok obnaša dužnost predsjednika, predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je konferenciju za medije kojom se osvrnuo na ovu odluku.

Podsjetimo, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović objavio je kako je Milanovićevo kandidiranje dok obnaša dužnost predsjednika na listi bilo koje političke stranke ili nezavisne liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor te isticanje njega kao kandidata za predsjednika vlade ili neku drugu dužnost "nespojivo s njegovim ustavnim položajem i ovlastima te načelom diobe vlasti". Šef SDP-a ovu je odluku komentirao riječima kako se odluka suda mora poštovati te kako zbog nje od sad ne smije govoriti da je Milanović kandidat za premijera.

- Ja od danas ne smijem govoriti da je Milanović kandidat, da će dobiti mandat za sastavljanje vlade i da će Milanović biti premijer. Nakon izbora ćemo to uskliknuti.  Oni su danas nama zaprijetili da radimo ono što smije svaki slobodan čovjek. Ljudi ove zemlje nisu ovce, znaju protiv čega jurišamo. Žele mi zabraniti da govorim. I jedni i drugi sada moramo jako paziti. Građani nisu ovce, nisu glupi, jako su pametni i vide što se događa. Danas ih bijedni diktator, AP, i njegovi slugani, vrijeđaju. Žele građanima uskratiti pravo izbora. Mi ćemo im taj izbor omogućiti - rekao je Grbin.

Komentari