Habuš: 50-ak nezadovoljnih reformista prelazi k nama iako su od Martinčević i Čačića izloženi pritisku

Objavljeno: 10.12.2015. 13:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Josip Novak

Dosadašnji vijećnik Narodne stranke - Reformista Nenad Rožić, član Vijeća V. Mjesnog odbora, jedan je od vijećnika MO grada Varaždina koji se namjeravaju vratiti  u Hrvatsku narodnu stranku, rečeno je na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji koja je održana u prostoru njene varaždinske Podružnice...

Tu je informaciju Nenad Rožić potvrdio zajedno s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem koji je ujedno predsjednik gradske Podružnice HNS-a. Habuš je uvodno kazao kako je “zadovoljan što je prepoznata politika HNS-a u gradu Varaždinu“.

- Činjenica je da se svakodnevno primaju novi članovi u našu stranku. Svaki od njih za učlanjenje ima svoje razloge. Ja samo mogu poručiti da će HNS nastaviti s dosadašnjom politikom brige za svakog građanina i rješavati probleme u gradu – rekao je Habuš.

Na pitanje novinara o broju bivših stranačkih kolega koji namjeravaju napustiti Reformiste i vratiti se u HNS, odgovorio je kako je riječ o 50-ak nezadovoljnika. Jedan od njih je i Nenad Rožić koji kao glavne razloge za razlaz s Reformistima navodi nezadovoljstvo načinom rada gradske organizacije te, za njega, već bivše stranke.

- Nakon dobrih rezultata na izborima za mjesne odbore, očekivali smo da će se više pozornosti posvetiti projektima zbog kojih smo i dobili glasove. Međutim, sve aktivnosti gradske organizacije Narodne stranke - Reformista svele su se na napade usmjerene prema političkim konkurentima – ustvrdio je Rožić dodavši da je to bio pogrešan put i kako je trebalo raditi na dijalogu.

Potom je Goran Habuš pozvao sve koji se žele vratiti u HNS da to učine bez suzdržavanja, poželjevši im pritom dobrodošlicu.

Također, izjavio je da je jutros dobio informaciju kako još nekolicina Reformista ima želju da se vrati u HNS.

- Nažalost, izloženi su pritiscima i zato ne želimo s njihovim imenima izlaziti u javnost. Osim u V. Mjesnom odboru identičnih inicijativa ima još u I., II. i IV. – istaknuo je Habuš.

Naglasio je kako ne postoji “ni jedan razlog da ih se ne primi natrag“, jer mi smo znali kako funkcioniraju Radimir Čačić i Natalija Martinčević“.  

- Mi u HNS-u smo dobro znali kako funkcioniraju Radimir Čačić i Natalija Martinčević. Izgleda da su to napokon spoznali i naši bivši članovi - zaključio je Habuš. 

Komentari