Habuš: Poslovni odnosi Grada i AP-a nisu ugroženi time što je moja supruga njihova zaposlenica

Objavljeno: 15.09.2015. 10:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Siniša Sović

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš smatra kako zaposlenje njegove supruge Ksenije Habuš u Presečki grupi nije sukob interesa.

Naime, nakon današnje konferencije za medije u Županijskoj palači, Habuš je na novinarsko pitanje odgovorio kako njegova supruga radi u privatnoj tvrtci na tržištu te da time nisu ugroženi poslovni odnosi između AP-a i Grada Varaždina.

- Prije svega pravo na rad je temeljno ljudsko pravo i nitko ne može oduzeti to pravo mojoj supruzi. Prema tome, ona mora raditi. Radila je 20 godina u MIV-u u privatnoj tvrtci, sada također radi u privatnoj tvrtci. Upravo svjesni da bilo kakva varijanta da radi u državnoj, gradskoj ili županijskoj tvrtci bi bila sukob interesa. Prema tome ne radi u hladovini ili sigurnosti nekakve državne, lokalne ili regionalne samouprave, već radi u privatnoj tvrtci koja je na tržištu - rekao je Habuš, istaknuvši da "poslovni odnosi između AP-a i Grada Varaždina sasvim sigurno ničime neće biti u nepovoljnijem položaju ili povoljnijem zato što je njegova supruga zaposlenica AP-a".

>> Zašto je supruga gradonačelnika Habuša dobila posao tajnice direktora kod Antuna Presečkog?

Varaždinski gradonačelnik također smatra da se objavom podatka o zaposlenju njegove supruge zapravo nije željelo ukazati na potencijalni sukob interesa (s obzirom da AP u vlasništvu Presečki grupe posluje s Gradom), nego - kako je danas istaknuo - "naštetiti jednoj od najvećih investicija u gradu Varaždinu".

- Što se tiče same investicije u novi autobusni kolodvor, osobno ću dati sve od sebe da ta investicija uspije, ali naravno u skladu sa zakonima, s pravilima građevinske struke, s mišljenjima konzervatora jer mislim da ovakav autobusni kolodvor nitko ne zaslužuje. Žao mi je što se kroz ovaj slučaj pokušalo ili na neki način išlo prema jednoj od najvećih investicija koju će Varaždin imati u budućnosti, privatnoj investiciji i mislim da to nije dobro - rekao je varaždinski gradonačelnik, obećavši i pisano očitovanje Grada Varaždina.

Komentari