izbori 2024.

Foto - HDZ održao velik skup u Ivancu, Đuras okupljenima: 'Srce mi je puno, ovo je znak'

Do naše pojave nije bilo ni urudžbenog broja za brzu cestu, poručio je Anđelko Stričak, naglasivši još dječje vrtiće, aglomeraciju i dogradnju osnovne škole...
Objavljeno: 12.04.2024. 20:57

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 22:21

Foto: Boris Matijašec

HDZ Varaždinske županije večeras je u Ivancu održao 18. skup zaredom u ovoj predizbornoj kampanji, te ustvrdio kako je to ujedno jedan od najvećih koji su dosad održali.

Uz nositelja liste Anđelka Stričaka okupljenima se obratio predsjednik HDZ-a Grada Ivanca, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća u Gradu Ivancu, Zdenko Đuras.

- Iskreno, srce mi je danas puno dok vas vidimo u ovakvo velikom broju. Mislim da je to jedan dobar znak. To je jedan znak prema našoj stranci - rekao je uvodno Đuras.

Stabilnost ili svađe?

Iza Đurasa skupu se obratio kandidat za preferencijalni ulazak u Sabor Goran Kaniški.

- Da li hoćemo ovo što sad imamo, stabilnost, gdje je premjer dovukao preko 25 milijarda eura u Hrvatsku, kroz razne eurofondove, ili želimo da vlada bude ponovno sastavljena od 10-15 različitih stranaka, znači svađe? - rekao je, dodajući kako se "17. travnja bira između civilizacije i kanalizacije".

'Jeste li ih negdje vidjeli?'

Preferencijalni kandidat Siniša Jenkač također se skupu obratio s pitanjem:

- Da li je netko drugi, osim nas, Hrvatske demokratske zajednice s kolicijskim partnerima, ovih dana došao u Ivanec, Lepoglavu, Bednju, Klenovnik, Maruševec, Varaždin, Marof, Ludbreg. Jeste ga vidjeli? Jeste ih vidjeli? Možda tu i tamo podijele kakav letak, ali došli nisu - rekao je.

'Potpisivali su i peticije, ali...'

Anđelko Stričak je i ovom je prilikom govorio o brzoj cesti.

- Brza cesta. O njoj slušate 20 godina, 2011. je SDP čak organizirao svoju kampanju sve vezano uz tu cestu. Krenuli su iz Varaždina, svaki dan su imali u drugom mjestu, ako se sjećate skup, peticiju gdje su skupljali potpise naših građana da se ta cesta počinje što prigraditi. Do naše pojave, međutim, nije bilo ni urudžbenog broja - zaključio je, naglasivši još dječje vrtiće, aglomeraciju i dogradnju osnovne škole.

Komentari