priopćenje za medije

HDZ: 'Solar neka prijavi ako što ima i nek prestane kukati i bezglavo trošiti'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.02.2022. 09:28

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 09:32

Županijska organizacija HDZ-a javila se priopćenjem za medije u kojem se osvrću na, kako kažu, učestale istupe načelnika Općine Jalžabet Rajka Solara o zatečenom lošem financijskom i organizacijskom stanju u općini.

''Novi načelnik svoje neznanje i nesnalažljivost želi opravdati prošlom vlašću i nema ni jedan novi projekt'', stoji između ostalog u priopćenju koje je poslao HDZ u kojem ističu kako je kod preuzimanja vlasti u općinskoj blagajni ostalo 4,3 milijuna kuna nenamjenskih sredstava

- Što se tiče naplate zaostalih, komunalnih i vodnih naknada koje su navodno jako usporile rad načelnika, napominjemo da je on za devet mjeseci mogao naplatiti kompletnu naknadu za 2021. godinu,. te utjerati, ovršiti ili utužiti nenaplaćene zaostatke. Stalno slušamo o nalazu plaćene revizije i nađenim nepravilnostima, ako ih ima neka ih prijavi - poručuju iz HDZ-a.

Kako nadalje tvrde, Solar je u mandat krenuo ''sa punim proračunom, bez dugova i stabilnom Općinom''.

- S velikim novcima na računu krenulo se u bezglavo trošenje na igračke kao što su službeni automobil, paintball igrališta za odabrane te sitni popravci, asfaltiranja, zamjena lampi, općinskih novcem iz pune blagajne. Pozivamo ga da prestane kukati i počne raditi.

Komentari