priopćenje za medije

HNS o učenicima koji su se drogirali na nastavi: Zgroženi smo, podržavamo napore policije

Objavljeno: 14.12.2023. 09:13

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 09:13

Nakon što je početkom ovog tjedna Policijska uprava varaždinska izvijestila kako su u jednoj srednjoj školi u Varaždinu tijekom nastave trojica učenika konzumirala drogu amfetamin, priopćenjem se javila Gradska organizacija HNS-a.

Naime, kako navode u priopćenju, smatraju kako se radi o nedopustivom ponašanju koje ugrožava sigurnost i zdravlje djece i mladih te su priopćenjem osudili svaku vrstu zlouporabe droga među mladima i pritom podržali napore policije i pravosuđa u suzbijanju tog problema. 

- Zalažemo se za donošenje i provedbu sveobuhvatne nacionalne strategije za borbu protiv droga, koja će biti usklađena s europskim standardima i preporukama. Također ćemo podržavati suradnju i koordinaciju svih relevantnih dionika u tom području, uključujući državne institucije, lokalnu samoupravu, civilno društvo i medije. Vjerujemo kako je moguće izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama, već će imati priliku ostvariti svoje potencijale i živjeti sretno i zdravo. To je naša vizija i naša obveza prema budućim generacijama - naveli su.


Cijelo priopćenje HNS-a pročitajte u nastavku u cijelosti:

HNS je zgrožen činjenicom da su učenici jedne srednje škole u Varaždinu konzumirali drogu u školi i da su zbog toga privedeni od strane policije. Ovo je nedopustivo ponašanje koje ugrožava sigurnost i zdravlje naše djece i mladih.

Ovim putem osuđujemo svaku vrstu zlouporabe droga među mladima i podržava napore policije i pravosuđa u suzbijanju tog problema.

HNS smatra da je ključno ulagati u obrazovanje, informiranje i savjetovanje mladih o štetnim posljedicama droga za njihovo zdravlje i budućnost. Isto tako podržavamo i razvoj sustava ranog otkrivanja i liječenja ovisnosti, kao i socijalnu integraciju i rehabilitaciju bivših ovisnika.

Zalažemo se za donošenje i provedbu sveobuhvatne nacionalne strategije za borbu protiv droga, koja će biti usklađena s europskim standardima i preporukama. Također ćemo podržavati suradnju i koordinaciju svih relevantnih dionika u tom području, uključujući državne institucije, lokalnu samoupravu, civilno društvo i medije.

Mi u HNS-u vjerujemo kako je moguće izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama, već će imati priliku ostvariti svoje potencijale i živjeti sretno i zdravo. To je naša vizija i naša obveza prema budućim generacijama.

Komentari