stav hns-a

HNS: Čačićeva vizija Toplica je šarena i lijepa, ali od toga se ne živi

Objavljeno: 23.02.2022. 19:19

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 19:19

Kako su naveli iz HNS-a, njihov je stav da su građani Varaždinskih Toplica ti koje treba pitati jesu li za realizaciju turističkog projekta koji zahtjeva visoku razinu investicija, uključujući visoke operativne standarde u izvođenju, realizaciji i samom upravljanju projekta.

 Dokument Strategije razvoja kompleksa Varaždinskih Toplica dostupan je javnosti, a on predviđa obnovu svih postojećih povijesnih objekata u gradu i predviđa izgradnju dva nova hotela, od čega jedan s apartmanskim naseljem.

- Čačićeva vizija Varaždinskih Toplica jako lijepo izgleda na prezentaciji, šarena je i vizualno atraktivna, no od toga se ne živi. Živimo u realnom svijetu gdje nam milijuni ne padaju s neba. Veliki problem projekta je nedostatak kvalificirane radne snage te se i postavlja pitanje izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, što ako sva osnivačka prava sa županijske razine pređu na razinu Republike Hrvatske, sva sredstva i novci u jednom trenutku propadaju. Radi se o investicijskom riziku i zadiranju u kvalitetu života lokalnog stanovništva kao i općenito gospodarstva Varaždinskih Toplica - naveli su iz HNS-a.

Komentari