politička bomba

HNS: Dajemo Čistoći rok od dva mjeseca, bilo kakvo podizanje cijena je neprihvaljivo

HNS-ovi načelnici predvode četiri općine koje koriste usluge Čistoće, odnosno četvrtinu ukupnih korisnika. Riječ je o općinama: Beretinec, Cestica, Sračinec i Sveti Đurđ, a Čistoću su već napustile općine Veliki i Mali Bukovec (od 31.10.2021.)...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2022. 19:28

Zadnja izmjena: 31.01.2022. 20:15

Foto: Arhiva

HNS Varaždinske županije obratio se priopćenjem za medije koje potpisuje Marijan Škvarić, a u kojem poručuju kako će njihovi načelnici i gradonačelnici ''dati zadaću Čistoći da u periodu od maksimalno 2-3 mjeseca pokuša pronaći rješenje za racionalizaciju poslovanja''.

Kako stoji u priopćenju, HNS-ovi čelnici prihvatiti će pravne regulative u smislu ispunjavanja zakonskih obveza u zadanom roku, no smatraju da je povećanje cijena odvoza otpada u trenutku sveopće inflacije u državi i sve većeg udara na džep građana neprihvatljivo.

- Zasigurno postoje druga rješenja kao što je racionalizacija poslovanja od strane Čistoće - što će u konačnici dovesti do smanjenja financijskog opterećenja za građane. Građani ne smiju biti talac političkih prepiranja i manipuliranja, oni žele sposobne i odlučne vijećnike i političke predstavnike koji se bori za njihove interese uvažavajući trenutnu ekonomsku i društvenu situaciju u državi - poručuju iz HNS-a.

HNS-ovi načelnici i gradonačelnici četiri općine koje koriste usluge Čistoće, odnosno četvrtinu ukupnih korisnika. Riječ je o općinama: Beretinec, Cestica, Sračinec i Sveti Đurđ, a Čistoću su već napustili općine Veliki i Mali Bukovec (od 31.10.2021.).

Komentari