priopćenje za medije

HNS: Što stoji iza potpore vijećnika Budimo grad rebalansu proračuna?

Objavljeno: 14.04.2022. 19:31

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 19:31

Nakon današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, priopćenjem se oglasio HNS koji navodi kako podržavaju odluku vijeća o izglasavanju rebalansa proračuna, no, kako kažu, "postavljaju pitanje hoće li pojedini akteri dobiti nešto zauzvrat".

Kako su naveli u priopćenju kojeg potpisuje Igor Klopotan, smatraju kako će "nekoliko tjedana nakon što nije podržan taj rebalans koji je sada dobio jednoglasnu podršku, kao i poništenje natječaja za izbor pročelnika, doći do sumnje na političku trgovinu".

- Ovaj drugi dio koji toliko miriše na političku trgovinu je nešto što je upravo protiv interesa Varaždina i njegovih građana. Sve će biti jasnije je li doista riječ o političkoj trgovini nakon imenovanja pročelnika u Gradu.

Što se pak tiče platforme Budimo grad, Klopotan kaže kako su "u samo nekoliko tjedana promijenili svoj stav" te da su i oni i gradonačelnik Neven Bosilj "dužni objašnjenje građanima".

- Ako je izgovor vijećnika iz redova "Budimo grad" da je zadovoljen njihov uvjet kako će u provedbu natječaja za zapošljavanje bit uključeni vanjski suradnici, je li Bosilj prihvaćanjem njihovog uvjeta i poništenjem natječaja za imenovanje pročelnika na neki način priznao da se u Gradskoj vijećnici skoro dogodilo nešto što se nije smjelo. 

Komentari