priopćenje za medije

HNS: Ženska inicijativa vođena je djelima uz projekte koji će oblikovati bolju budućnost

Objavljeno: 20.08.2023. 10:32

Zadnja izmjena: 20.08.2023. 10:32

U subotu, 19. kolovoza, u Varaždinu je održana konstituirajuća sjednica Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke.

Predstavljajući program Ženske inicijative, predsjednica ŽI HNS-a, Andreja Parlaj, istaknula je da će ista biti vođena djelima, a ne samo riječima, te kako će kreirati programe i projekte za bolju budućnost za sve. Politički prijedlozi i mišljenja bit će, dodala je, kao i do sada temeljeni na znanju, na stručnosti i strastvenoj želji članica za promjenom stvarnosti na bolje.

- Naša inicijativa će razvijati konkretne političke prijedloge i prijedloge izmjena zakona koji će se boriti za ravnopravnost spolova, za podršku obiteljima u svim fazama života te za stvaranje sigurnog i inkluzivnog društva za svako dijete. Znamo da je vrijeme da ženama damo snažan glas, da unaprijedimo obiteljske vrijednosti, da osiguramo bolje uvjete socijalno ugroženih skupina, da osiguramo blagostanje djece i da se zajedno borimo protiv nasilja u svim oblicima. Ženska inicijativa je glas žena, obitelji, djece te svih onih koji teže pravednijem i boljem društvu - rekla je, između ostalog.

'Daljni rast i razvoj stranke'

Prvi čovjek HNS-a v.d. predsjednika Mirko Korotaj dodao je kako HNS potvrđuje svoju snagu kroz programe, inicijative i aktivnosti Ženske inicijative.

- Ženska inicijativa HNS-a nosi snagu vizionarstva i promišljenosti, te ste inspiracija svima nama u stranci, a naša stranka dobiva na bogatstvu i dubini zahvaljujući vašem aktivnom sudjelovanju. Vaša energija i predanost osigurat će da našoj stranki daljnji rast i razvoj. Kroz vaše djelovanje, obogaćeni smo različitim perspektivama i idejama koje će nas usmjeriti prema naprijed, prema društvu koje poštuje i podržava sve svoje građane. Hvala vam što ste ovdje i što ste predani ostvarenju naših zajedničkih ciljeva - dodao je Korotaj.

'Svjedoci pozitivnih promjena'

Članice ŽI HNS pozdravio je i predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije, Krunoslav Lukačić, koji je rekao kako predanost i energija inspiriraju sve u stranci da se još snažnije bore za zajedničke ciljeve.

- Kroz vaš trud i aktivnosti, postajemo svjedoci pozitivnih promjena koje se događaju u našem okruženju. Vaša sposobnost da podižete svijest o važnim pitanjima i da artikulirate potrebe žena i svih građana zaslužuje naše najdublje poštovanje. Hvala vam na svemu što radite i radujem se budućim uspjesima i suradnji s vama - zakjučio je Lukačić.

Predsjednik podružnice HNS-a Grada Varaždina, Igor Klopotan, kao domaćin konstituirajuće sjednice, pozdravio je sve prisutne i istaknuo kako Ženska inicijativa predstavlja snagu promjene, glas za ravnopravnost i temelj za buduće uspjehe. Nakon održane sjednice, članice Predsjedništva Ženske inicijative HNS-a zajedno sa v.d. predsjednika, Mirkom Korotajem, i ostalim prisutnima posjetile su i Špancirfest.

Komentari