IDS donio odluku: Na izbore idu samostalno - bez SDP-a i HNS-a, Čačića i Josipovića

Objavljeno: 16.09.2015. 19:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: IDS PR

Istarski demokratski sabor na izbore izlazi samostalno, a pridružit će mu se Primorsko-goranski savez s kojim će potpisati sporazum o predizbornoj suradnji, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu.

Savjet IDS-a donio je zajedničku odluku nakon što su razmotrene sve opcije, objavili su danas iz stranke. Predsjednik IDS-a Boris Miletić je pritom naglasio je da su IDS i PGS predvodnici regionalizma u Hrvatskoj te da od samog osnutka dosljedno zagovaraju decentralizaciju, odnosno model uprave i gospodarskog razvoja koji je najučinkovitiji i daleko najbliži građanima.

Na pitanje novinara znači li to da IDS definitivno neće ući u koaliciju s SDP-om i HNS-om, Miletić je kazao kako je teško očekivati da će SDP u sljedećem razdoblju ipak ponuditi odgovore na pitanja vezana uz decentralizaciju te predložiti program rada, kad to već nije učinio do sad.

- Naši su uvjeti otpočetka jasni. Bilo bi s naše strane krajnje neodgovorno ulaziti u aranžmane koji su puni nepoznanica. Bez jasnog dogovora oko decentralizacije zemlje i potpisane garancije da će interesi Istre biti zaštićeni mi ne možemo ući u savez ni sa kim - njihov je zaključak.

Komentari