Varaždinska županija

Financijski institut: Varaždinskoj županiji "petica" za proračunsku transparentnost

Objavljeno: 05.07.2023. 18:13

Zadnja izmjena: 05.07.2023. 18:24

Institut za javne financije (IJF) dao je Varaždinskoj županiji devetu u nizu „peticu“,  odnosno maksimalan broj bodova za proračunsku transparentnost u istraživanju koje je proveo od studenoga 2022. do travnja 2023. godine, a županu Anđelku Stričaku uručeno je tim povodom priznanje.

Riječ je o istraživanju koje Institut provodi od 2015. godine u svim općinama, gradovima i županijama, a Varaždinska županija jedna je od samo tri hrvatske županije koja je ocijenjena isključivo „peticama“, priopćeno je  danas iz Varaždinske županije. 

U Kući Europe u Zagrebu, u sklopu predstavljanja rezultata najnovijeg istraživanja, županu Anđelku Stričaku danas je uručeno priznanje za maksimalan broj osvojenih bodova Varaždinske županije u svim dosadašnjim ciklusima istraživanja Instituta. Na predstavljanju je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, kaže se u priopćenju.

- Naši građani tj. porezni obveznici imaju pravo uvida u sve na što se troše proračunska sredstva. Osim objave proračunskih dokumenata tijekom godine imamo niz konferencija za medije na kojima najavljujemo javne pozive, potom rezultate tih javnih poziva te namjenu i iznose. Na taj način građani dobivaju potpuniju sliku o radu, nadležnostima i utrošku financijskih sredstava županije. Naravno ova nagrada je priznanje našim upravnim odjelima, prvenstveno odjelu za financije – izjavio je župan Stričak.

Komentari