12. obljetnica smrti

Izaslanstvo HNS-a položilo vijenac na grob Savke Dabčević-Kučar

Objavljeno: 06.08.2021. 14:05

Zadnja izmjena: 06.08.2021. 18:12

U povodu 12. obljetnice smrti Savke Dabčević - Kučar, osnivačice i doživotne počasne predsjednice HNS-a i jedne od najistaknutijih političarki naše povijesti, izaslanstvo Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njezinom posljednjem počivalištu na zagrebačkom groblju Mirogoj.

 Zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj tom prilikom je istaknuo kako značaj Savke Dabčević - Kučar do danas nije poljuljan zbog jasnih i argumentiranih stavova, te karakternog i časnog zalaganja za ideje koje je zastupala, politikom visokih moralnih i etičkih vrijednosti.

- Savka je znala prepoznati trenutak za rješavanje nacionalnih problema njegujući istinske vrijednosti politike čistih računa dok je rješenja za boji život tražila i predlagala  unutar okvira političkog sustava kojemu je tada pripadala. Ona je jasno trasirala i naš politički put i ostavila nam obavezu da prije svega mi, članovi stranke ne gledamo pasivno što će se dogoditi, već da donosimo promjene i činimo ono što je potrebno za bolju Hrvatsku - rekao je Korotaj.

Komentari