Priopćenje za medije

Jenkač: Niz velikih projekta potvrda da idemo u dobrom smjeru

Objavljeno: 05.07.2023. 19:24

Zadnja izmjena: 05.07.2023. 19:44

Foto: Slika iz arhive

Saborski zastupnik HDZ-a Siniša Jenkač u ime Kluba zastupnika u saborskoj raspravi ustvrdio je da je pred Hrvatskom svjetla budućnost, što potvrđuju ovih dana potpisani veliki projekti i dolazak  gospodarske delegacije iz Njemačke.

- Dokaz tome je nedavni posjet velike delegacije gospodarstvenika iz Baden-Württemberga Hrvatskoj, kako bi osobno vidjela i uvjerila se u mogućnosti investiranja. Motivirani su podatkom da je cijena električne energije i plina u Hrvatskoj tri puta niža od one u Njemačkoj. Također, brzina izdavanja dozvola i mogućnosti koje nudi Hrvatska su iznimno privlačne za investitore, kako je istaknuo i gradonačelnik Mainheima, jednog od gradova u Baden-Württembergu - naveo je Jenkač u svom izlaganju.

Jenkač je iznio i primjer izgradnje i opremanja Centralnog operacijskog bloka Opće Bolnice Varaždin, vrijednog 45 milijuna eura, navodi se u priopćenju tog saborskog zastupnika iz III. izborne jedinice.

- Taj projekt će unaprijediti kvalitetu zdravstvene skrbi za 300 tisuća ljudi koji gravitiraju prema varaždinskoj bolnici. To je jedan od najvećih investicijskih projekata u povijesti Varaždinske županije koji će omogućiti vrhunsku zdravstvenu skrb na svjetskoj razini - naglasio je Jenkač.

Dodao je i da Hrvatska ide u pravom smjeru potvrđuje i potpisivanje velikog projekta u istraživanju i razvoju vrijednog 180 milijuna eura, što je najveći potpisani ugovor na razini Europske unije. - Taj projekt predstavlja ulaganje u razvoj četvrte industrijske revolucije te je dokaz da se u Hrvatskoj radi dobro i da imamo povjerenje Europske komisije i Europske unije – istaknuo je Jenkač.

Komentari