unutarstranački izbori

Korotaj od danas drugi čovjek HNS-a, a predsjednik Osječanin Stjepan Čuraj

Objavljeno: 12.12.2020. 17:42

Zadnja izmjena: 12.12.2020. 19:34

Osječanin Stjepan Čuraj (40) od danas je novi predsjednik HNS-a, a jedan od najdugovječnijih načelnika u Varaždinskoj županiji, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, njegov je zamjenik.

Odlučilo je tako 87,36 posto delegata HNS-a na izborima koji su se održali online, i to nakon što je Predrag Štromar odlučio vođenje stranke prepustiti drugima, a Milorad Batinić iznenada odustao od svoje kandidature.

Povodom svojeg izbora za predsjednika, Čuraj je odaslao poruku kako želi politiku „vjere i žrtve“: - Želim stranku ljudi koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević-Kučar jako je to dobro znala reći, odnosno postaviti: prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi - rekao je Čuraj.

STEJPAN ČURAJ Rođen je 19. prosinca 1980. u Osijeku. Završio Ekonomski fakultet u Osijeku, stručni studij ekonomije i Pravni fakultet u Osijeku, stručni specijalistički studij javne uprave (VSS). Trenutno obnaša dužnost državnog tajnika u Ministarstvu financija, a u proteklom sazivu Hrvatskog sabora obnašao je dužnost saborskog zastupnika. 

"Konsolidirati stranku

Dosadašnji član predsjedništva županijskog HNS-a Mirko Korotaj također se putem priopćenja zahvalio na ukazanom povjerenju, te istaknuo važnost konsolidacije stranke prije lokalnih izbora. - Želim da u sljedećih šest mjeseci napravimo taj prvi korak u konsolidiranju naše stranačke organizacije, da u što više jedinica izađemo na izbore i da kroz rezultat pokažemo kako je HNS stranka koja ima budućnost u političkom prostoru Hrvatske – rekao je Korotaj.

Komentari