Održani izbori u HNS-u

Kraj formalne tranzicije HNS-a, Štromar i službeno zamjenik predsjednika stranke

Objavljeno: 16.04.2016. 15:15

Zadnja izmjena: 23.04.2016. 09:04

Foto: HNS- Facebook

U Zagrebu je danas održan 13. Sabor Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata na kojem je Ivan Vrdoljak izabran za predsjednika HNS-a. Za zamjenika predsjednika izabran je Predrag Štromar, a za potpredsjednike Anka Mrak Taritaš i Srđan Gjurković.

Novoizabrani predsjednik HNS-a poručio je da će HNS biti stožerna stranka građanskog centra te najavio nužne promjene u hrvatskom društvu i politici.

- Pozivam vas da zajedno razvijamo isto načelo vizije, jasnog vodstva, precizne strategije i sinergije -  rekao je Ivan Vrdoljak te dodao kako je HNS stranka rezultata, zdravog razuma i stranka koja govori istinu te da će biti oslonac nagriženom srednjem sloju te stožerna stranka građanskog centra.

Bez populizma

- Kao inženjer po zvanju doživljavam centar u svakoj geometriji jednako udaljen od lijeve i desne strane. HNS će biti uporan u uklanjanju populizma i ekstremizma iz hrvatske politke i društva, nositelj vizije i strategija razvoja zemlje te stabilan i vjerodostojan partner u vlasti, baštinik domoljublja u najpozitivnijem smislu, onako kako ga je razumjela Savka nekad i kako ga mi razumijemo danas – dokazujući ga očuvanjem nacionalnih interesa na svakom polju društvenog života -  objasnio je Ivan Vrdoljak te dodao kako je dosta podjela te da politici treba vratiti dignitet.

Dosadašnja predsjednica HNS-a Vesna Pusić proglašena je počasnom predsjednicom HNS-a.

- Bila sam uvjerena da smo strah zauvijek prognali iz hrvatske politike, ali danas vidim da, nažalost, nije tako. Još uvijek se pokušava ljude zastrašivati, naročito, i više od svega, zbog prava na različito mišljenje - upozorila je počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Štromar pun optimizma

U govoru predstavljanja članovima Sabora, Vrdoljak je rekao kako je Hrvatskoj potreban povratak vjere u svoje mogućnosti.

Vrdoljakov zamjenik varaždinski župan Predrag Štromar je pak pun optimizma.

- Na sljedećim parlamentarnim izborima građanima ćemo ponuditi da glasaju za uljudnu, kulturnu i gospodarski jaku Hrvatsku. Naravno, takvu će Hrvatsku dobiti glasujući za HNS. Optimizam gradim na ovoj ekipi, koja ustvari postaje lider centra, jer vjerujem u našu snagu i mogućnosti, naše zajedništvo i ciljeve - zaključio je Štromar, novoizabrani zamjenik predsjednika HNS-a.

Komentari