Živi zid

Marko Kesteli tvrdi: "Sinčić suludo krivi mene jer njegova cura nije prošla u Sabor"

Objavljeno: 26.01.2016. 14:33

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:14

Foto: Facebook

U subotu je u Varaždinu izabrano novo vodstvo Živog zida, a u kuloarima se moglo čuti kako je tom prilikom neformalni lider stranke Ivan Vilibor Sinčić za loš rezultat na izborima prozvao bivše županijsko vodstvo. Saznali smo što o tome ima za reći bivši šef stranke, Marko Kesteli…

Kesteli, inače bivši predsjednik Živog zida te inicijator osnivanja nove stranke, tvrdi da mu je nejasna konstatacija Sinčića budući da je rezultat u trećoj izbornoj jedinici bio treći najbolji u Hrvatskoj. Dodaje i da je u Varaždinskoj županiji stranka prošla izborni prag ostvarivši ponegdje i 7% glasova birača. Razloge “napada” zbog toga, kako kaže, nalazi u razočaranju Sinčića što njegova djevojka,Vladimira Palfi, nositeljica liste treće izborne jedinice, nije prošla u Sabor:

- Vjerujem da se Sinčić ljuti što njegova djevojka nije prošla u Sabor, ali ja smatram da je to sama kriva. Ne znam kako je moguće da sam ja odgovoran za loš rezultat, a Bunjac koji je bio koordinator nije, kao ni sama Palfi koja se dva puta pojavila u Varaždinu na štandu na pola sata, izjavio je Kesteli.

Također, istaknuo je da je Sinčić to mogao i prije reći te odmah raspustiti vodstvo županijske organizacije, sazvati skupštinu i odabrati novu. Takav stil vođenja, ističe, jedan je od razloga zbog kojeg je napustio stranku i radi na osnivanju nove:

- Trenuno sam fokusiran na pripremu programa nove, moderne stranke, datum skupštine još nemamo, ali bit će početkom drugog mjeseca, zaključio je Kesteli.

Podsjetimo, privremeno povjerenstvo za Varaždinsku županiju izglasano je nakon što je većina „starog“ članstva napustila stranku te najavila osnivanje nove jer su se, očito, unutarstranačke razmirice preslikale i na županijsku organizaciju.

Navedenoj skupštini nazočili su članovi Glavnog odbora: Ivan Pernar, Vladimira Palfi, novoizabrani zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, Branimir Bunjac kao moderator Skupštine te 26 aktivnih članova stranke iz Varaždinske županije.

Indikativno je da je skupštini ipak prisustvovao Ivan Pernar, jedan od pet supredsjednika, koji je nedavno najavio da više neće biti aktivan član stranke.

Komentari