posavec u današnjoj emisiji

eTV - 'O Milanoviću su odlučili u dva dana, o našim bolnicama šute, 15 godina ne žele izgraditi 6 kilometara ceste'

Nezavisna platforma Sjever na izbore izlazi (definitivno) samostalno, očekuju najmanje dva mandata, a podršku namjeravaju dati lijevoj koaliciji uz ovdje spomenute uvjete, ali i druge...
Objavljeno: 19.03.2024. 11:38

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 20:35

Dan nakon predstavljanja programa Nezavisne platforme Sjever, gost naše današnje emisije bio je njezin predsjednik, međimurski župan Matija Posavec.

Povratak bolnica županijama, izgradnja brzce ceste u cijeloj dionici, od mađarske granice do Krapine, ali i modernizacija željeznice na sjeveru, biti će njihov uvjet budućoj vladi, naročito s obzirom na činjenicu da se očekuje tijesan ishod.

- 6,1 kilometar ravničarske ceste, Kuršanec-Puščine-Nedelišće, gdje nema mostova, tunela, vijadukta, nego lijepo ravno polje, i to se nije moglo? Pa što je to nego opstrukcija?! 16 kilometara autoceste Goričan-Čakovec 1997. godine je izgrađeno za 280 radnih dana. Dakle, za 9 mjeseci se može izgraditi 16 kilometara autoceste, a za 15 godina se nije moglo izgraditi 6,1 kilometar normalne ceste – zaključuje Posavec , a za odgovornost proziva Hrvatske ceste.

'Nikada nisam i neću ulaziti u dilove, svaki svoj glas sam zaradio'

Nezavisna platforma Sjever na izbore izlazi (definitivno) samostalno, očekuju najmanje dva mandata, a podršku namjeravaju dati lijevoj koaliciji uz ranije spomenute uvjete. Na izravno pitanje voditeljice, Posvec je obrazložio zašto glas za njegovu platformu nije „glas za HDZ“, kako to tvrdi Radimir Čačić, kojeg nije izrijekom spomenuo, ali je rekao kako neki „podcjenjuju zdrav razum“ građana na sjeveru zemlje.

- Ljudi koji su izašli na birališta, na listi SDP-a i partnera mogli su prije četiri godine glasovati za bilo koga od 14 kndidata, ali su ciljano zaokružili broj ispred mojeg imena i prezimena i takvih je bilo 16.379. Da sam ja u tom trenutku išao sam te dobio čak i manje glasova od spomenute brojke, tada bi se potpuno izmješale karte na sjeveru Hrvatske i po prvi puta bi lista HDZ- bila vodeća nakon 33 godine hrvatske države. Dakle, ja sam obranio poziciju SDP-a i partnera da su zadržali vodeće mjesto. Svjesni toga, HDZ me odlučio eliminirati iz politike, s čime se slažu i moji politički suparnici. Nikada nisam i neću biti sklon ulaziti u bilo kakve kompromise ili dilove, niti biti bilo čiji žetončić. Svaki svoj mandat i glas sam zaradio sam, nikad me nitko nigdje nije postavio – zaključuje Posavec.

'O Milanoviću su odlučili u dva dana, a o našim bolnicama šute pet mjeseci'

Predsjednik Nezvisne platforme Sjever navodi još jedan primjer kao primjer opstrukcije hrvatskog sjevera,  to su županijske bolnice koje su se gradile izdvajanjem od plaća građana (samodoprinosom).

-U trenutku kad imate nedovoljan broj liječnika, nezadovoljstvo mladih i starijih liječnika,  neuređenu specijalizaciju, nekontroliranu javnu nabavu (bacanje novca po političkom ključu), oni kažu da je za reformu bilo dovoljno uzeti županijama bolnice. Dakle, to reforma nije. Podnijeli smo zahtjev za ocjenu ustavnosti, ali Ustavni sud koji je slučaj kandidature Milanovića riješio u dva dana, naš zahtjev od listopada ne uzima na red. Barem da veli bilo što – poručuje Posavec.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec pogledajte ovdje:

 

Komentari