evo što je rečeno

Na Gradskoj sjednici razgovaralo se o parceli koja čini pristupni put zgradama kod VTC-a

Objavljeno: 28.11.2023. 16:55

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 16:55

Vijećnik HDZ-a Damir Habijan upitao je gradonačelnika Nevena Bosilja o problemu s parcelom koja je put do okolnih zgrada u sklopu Varaždinskog trgovačkog centra, a čiji je vlasnik Marlex.

Kaže kako je investitor uz samu zgradu VTC-a, tijekom stečajnog postupka kupio i jednu parcelu koja čini pristupnih put do okolnih zgrada. Investitor taj put ne može samo tako dati Gradu, tvrdi, jer se to protivi zakonu. 

- Jeste li ste na tragu dogovora ili na neki način ispada da ovdje grad Varaždin jednu osobu, koja je zapravo investitor, ucjenjuje? – pitao je.

Najprije, Bosilj je prozvao Habijana da je 'lobist Marlexa' te potom kazao:

- Napravljeni su katastrofalni kriminalni potezi tijekom zadnjih 20 godina kada su doslovce otkidane čestice svih zgrada da bi se formirala čestica gdje je sada VTC. Kroz predstečajni postupak Marlex je kupio taj objekt, ali još nije upisan unutra sto posto, dakle ima i drugih suvlasnika. Mi smo u razgovorima sa stanarima i Marlexom. Dao sam procjenitelju da napravi nekoliko varijanti procjena, a zatim ćemo pokrenuti novi krug pregovora s Marlexom i očekujem da da jedan značajan popust i da pokaže neku vrstu društvene odgovornosti jer bi grad time preuzeo na sebe održavanje i čišćenje ceste – zaključio je.

Komentari