Varaždinska županija

Promjene u financiranju obnove Šaulovca i novosti za studente na području županije

Istaknute su točke o izmjeni odluke o prihvaćanju projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi 'Arboretum Opeka'. Srednja škola Arboretum Opeka u Marčanu zadužit će se putem dugoročnog kredita za 1,3 milijuna eura za provedbu ovog projekta...
Objavljeno: 29.09.2023. 10:10

Zadnja izmjena: 29.09.2023. 14:28

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić danas je najavio sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u srijedu, 4. listopada s početkom u 9 sati.

Istaknute su točke o izmjeni odluke o prihvaćanju projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi 'Arboretum Opeka'. Srednja škola Arboretum Opeka u Marčanu zadužit će se putem dugoročnog kredita za 1,3 milijuna eura za provedbu ovog projekta.

-Sukladno ugovoru utvrđeni rok korištenja kredita traje do 1.9.2023. godine. Međutim, kredit do sada nije korišten, s obzirom na to da se radovi nisu mogli izvoditi sukladno inicijalno planiranoj dinamici zbog okolnosti kao što su pandemija covida i znatno povećanje cijena te će isti trajati i tijekom 2024. Stoga je škola, dana 30.8., podnijela zahtjev za prolongaciju korištenja kredita do 1.9.2024.- istaknuo je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Šaulovec, okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti

Nadalje, raspravljat će se i o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o prihvaćanju Projekta obnove zgrade upravitelja kompleksa dvorca Šaulovec.

-Zbog okolnosti koje Varaždinska županija isto nije mogla predvidjeti, predlaže se izmjena odluke o prihvaćanju projekta. Naime, došlo je do promjene načina financiranja zbog usklađivanja izvora i načina financiranja jer Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU financira dio troškova od 60 tisuća eura koje je trebala financirati županija pa stoga mijenjamo ovu odluku – komentirao je Križanić.

Što je novo za studente?

Sljedeća točka na dnevnom redu je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije.

-Ovom odlukom se proširuje pravo na izravnu dodjelu stipendije učenicima i studentima za posebno postignuće na međunarodnim natjecanjima, osim u znanju, i u sportu i umjetnosti – pojasnio je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Na dnevnom redu ukupno je 16 točaka

Inače, sjednica Županijske skupštine na dnevnom će redu imati ukupno 16 točaka od kojih također izdvajamo Prijedlog odluke o prihvaćanju projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin te Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Županijske uprave za ceste. Uz navedeno, na dnevnom redu su i Informacija o stanju gospodarstva u 2022. Godini i prvom polugodištu 2023. Godine te Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Savjeta za socijalnu skrb.

Komentari