Nastavnici najavljuju štrajk, žele povećanje plaće za 4 posto

Objavljeno: 14.09.2015. 13:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: YouTube screenshot

Nova školska godina tek je započela, a nastavnici već najavljuju mogućnost štrajka s obzirom na to da nisu uspjeli iskomunicirati sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom Vedranom Mornarom.

Sindikati Vertikale obrazovanja - Sindikat hrvatskih učitelja, kojem je na čelu Varaždinka Sanja Šprem, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, čiji je predsjednik Varaždinac Branimir Mihalinec, postavili su Vladi RH zahtjev za povećanje plaća od četiri posto za zaposlenike u obrazovanju i znanosti. 

Svoj zahtjev temelje na povećanja plaća zdravstvenih radnika koje je Vlada ugovorila početkom kolovoza. O toj temi trebali su razgovarati i s premijerom Milanovićem.

- S obzirom na to da je najavljeni sastanak s premijerom o ovom pitanju izostao i da nije moguće uspostaviti dijalog, Sindikati Vertikale obrazovanja na današnjoj su sjednici središnjih tijela odlučili da će organizirati štrajk. Odluka o štrajku donesena je većinom glasova članova središnjih tijela (41 za, 8 protiv i 5 suzdržanih) - poručili su sindikati nakon sastanka održanog u subotu, 12. rujna.

Podsjetimo, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar tražio je nastavnike za strpljenje vezano na povećanja plaća za četiri posto, s obzirom na to da se bliže parlamentarni izbori te da će se o tome pregovarati kada se oformi nova Vlada.

Komentari