'varaždin - lider hrvatske'

eTV|FOTO: Natalija Martinčević predstavila svoj program - evo najvažnijih točaka

Objavljeno: 12.04.2017. 20:18

Zadnja izmjena: 12.04.2017. 20:21

Foto: Viktor Hranić

Večeras je u hotelu Turist Natalija Martinčević, kandidatkinja iz redova Reformista uz podršku Radimira Čačića, a ujedno i kandidata za župana predstavila svoj program, ali i svoje zamjenike Darka Detelja i Ivanu Golubić – Horvat.

Na predstavljanju programa je rečeno da će Ivana Golubić – Horvat obavljati funkciju odvjetnice, dok će Darko Detelj biti u ulozi menadžera, a gospodarstvo će voditi Natalija Martinčević.

Program 'Varaždin – lider Hrvatske' obuhvaća različite točke, a kao nultu točku Martinčević ističe reorganizaciju gradske uprave, za što ističe kako neće biti dodatnih troškova, već se s postojećim zaposlenicima i proračunom gradska uprava reorganizirati na način da postane manja, jeftinija i učinkovitija.

Najvažnije točke programa 'Varaždin – lider Hrvatske' su:

  • Gospodarstvo – U ovom temeljnom dijelu programa, Martinčević planira osnovati Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove, potom otvoriti 'Centar za investicije' koji će biti na usluzi svim potencijalnim investitorima. Martinčević ima i planove vezane uz gradske tvrtke, Termoplin, Varkom i Aquatehniku koje će, ukoliko postane gradonačelnica, nakon provedene revizije također reorganizirati i u njih uvesti stručni i kompetentni menadžment. Postoji i projekt razvoja Aerodroma, ali i ideja osnivanja Vatrogasnog centra. Što se tiče poslovnih zona, u onoj u Brezju će se dovršiti komunalno opremanje, u planu je i razvoj zone Varteks, a koristit će se i projekti EU fondova.

  • Odgoj i obrazovanje - U programu Natalije Martinčević predviđena je obnova i izgradnja svih gradskih dječjih vrtića, ali i izgradnja vrtića u 2. i 4. Mjesnom odboru, te izgradnja škole u 4. Mjesnom odboru, kao i obnova i dogradnja 5. i 6. osnovne škole. Cijena vrtića bi se smanjila za 30%, a svako sljedeće dijete obitelji u vrtiću bi imao besplatan boravak, dok bi vrtići i duže radili.
  • Rješavanje baliranog otpada – Martinčević bi gorući problem baliranog otpada rješila sporazumnim raskidom ugovora s postojećim koncesionarom i raspisivanjem nove koncesije u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, te, kako kaže, bale bi se riješile do kraja ove godine, a građani ne bi bili financijski opterećeni.

  • Komunalni projekti – Za stanare Zagrebačke i Trakošćanske bi se u dogovoru s koncesionarom postiglo besplatno parkiranje, dok bi se na Banfici gradila nova parkirna mjesta, kao i rotori na ključnim mjestima u gradu.
  • Sport – Nogomet će se bazirati oko jednog jakog nogometnog kluba što Martinčević vidi u spajanju NK Varaždina i NK Varteksa čime bi taj klub ušao u 1. HNL. Također bi se obnovio objekt 'Sloboda' i Graberje', te igralište 'Srednjoškolac'.
  • Socijalni program – Ovaj dio podrazumijeva besplatne udžbenike, prijevoz i božićnice za djecu, a umirovljenicima bi se sufinancirale režije u iznosu od 300 kuna, ukoliko im je mirovina manja od 2 tisuće kuna, a dobili i pravo na besplatan gradski prijevoz, kao i božićnice i uskrsnice.

Komentari