Robert Podolnjak

"Nisam bio svjestan koliko ima problema, otvorit ću ured za građane"

Objavljeno: 23.01.2016. 16:35

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 14:13

Potpredsjednikom Sabora jučer je imenovan Varaždinac Robert Podolnjak koji je u intervjuu za eVaraždin rekao što mu ta funkcija omogućava, na koji način će se boriti za vlastiti grad i hoće li uopće imati vremena za politički angažman u Varaždinu te otkrio osniva li se u našim krajevima podružnica Mosta...

Pravnik i doktor znanosti Robert Podolnjak jučer je postao, uz Antu Sanadera i Ivana Tepeša, potpredsjednik Hrvatskog sabora te član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. To je funkcija koju je odlučio obnašati, dok je mjesto predsjednika Sabora početkom prosinca odbio. Što sada, upitali smo Podolnjaka i kakav će biti njegov djelokrug rada?

- Potpredsjednik Sabora je druga najvažnija osoba te ima veliku mogućnost djelovanja u Saboru i utjecaj na propise koji uključuju i subjekte na našem području. Preko Sabora mi je primarni cilj rješavati probleme građana jer dosad nisam bio svjestan koliko problema zapravo ima, rekao je Robert Podolnjak dodavši da je iznenađen brojem upita koje svakodnevno dobiva.

Ističe kako mu se javljaju građani, udruge, poduzetnici i institucije. Zbog toga ima želju direktno rješavati njihove probleme te koristiti mjesto potpredsjednika za dostup do institucija, Ministarstva, te subjekata u Varaždinskoj županiji. Na naš upit mogu li mu se i „obični“ građani tada s povjerenjem obratiti, odgovorio je:

- Apsolutno. Ovim putem želim pozvati građane, institucije, poduzetnike, udruge i sve ostale da mi se obrate. Spreman sam komunicirati te ljude spajati s nadležnim tijelima, rekao jePodolnjak.

Pitali smo ga također hoće li imati vremena za politički angažman u Varaždinu, uključujući i rad u Gradskom vijeću te koje konkretno probleme planira rješavati u Varaždinu. Na to kaže da planira ostati prisutan u Varaždinu te čak tamo osnovati ured, a rad u Gradskom vijeću nastavit će prema uobičajenom rasporedu. Ipak, ističe da posla ima – Vlada, naime, dugo nije imala aktivnosti te je prošlo puno vremena od izbora i u tijeku je smjena vlasti.

- Posvetit ću se području zaštite okoliša kao i rješavanju problema otpada u Brezju. O tome sam već razgovarao s gradonačelnikom Habušem. Drugi su problemi vezani uz gospodarstvo, poduzetništvo, obrazovanje, kulturu i sport, istaknuo je Podolnjak.

Što se tiče osnivanja podružnice Mosta u županiji ili gradu Varaždinu, o čemu se još nije jasno očitovao, Podolnjak tvrdi da tih tendencija zasad nema.

- Most nije formalna stranka i to mi trenutno nije prioritet. Nastojimo realizirati što više projekata te se ne bavimo striktno stranačkim radom, zaključio je Podolnjak.

Komentari