Odgojitelj ste s 5 godina radnog iskustva? Dovoljno za ravnatelja Dječjeg vrtića Varaždin

Objavljeno: 16.06.2015. 13:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Kao što je bilo i najavljeno na prošlotjednoj konferenciji za novinare, danas je raspisan natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Dječjeg vrtića Varaždin.

Nakon što je natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Varaždin poništen, jer Gradsko vijeće nije podržalo prijedlog Upravnog vijeća vrtića da se za novu ravnateljicu imenuje SDP-ovka Ružica Conar, danas je raspisan novi natječaj.

Prema uvjetima natječaja, za ravnatelja dječjeg vrtića može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete za odgojitelja ili stručnog suradnika prema odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju te ima najmanje pet godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja. Potreban je i položen stručni ispit.

Ravnatelj se imenuje na 4 godine, a natječaj je raspisan do 24. lipnja ove godine. Cijeli tekst natječaja može se naći na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pod rubrikom "Direktori, menadžeri i čelnici".

Kako stoji u tekstu natječaja, o rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Podsjetimo, ovaj natječaj je ponovljeni s obzirom na to da nakon prvog natječaja ravnatelj nije izabran. Upravno vijeće Dječjeg vrtića Varaždin predložilo je Gradskom vijeću da na to mjesto imenuje SDP-ovku Ružicu Conar.

Na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je trebalo samo potvrditi prijedlog, nezavisni vijećnik Zlatan Avar ustvrdio je da je Conar svoj program rada plagirala, odnosno u cijelosti prepisala.

Vijećnici su tada odbili glasovati za prijedlog Upravnog vijeća, a za v.d. ravnatelja imenovana je dosadašnja ravnateljica Jasenka Husnjak. Husnjak se također javila na prvi natječaj, no odabrana je Conar.

Prema neslužbenim informacijama, na natječaj bi se navodno ponovno mogla javiti i Ružica Conar.

Komentari